Close
A gyalogtúrázók leghőbb vágyait kelti életre Új-Zéland

A gyalogtúrázók leghőbb vágyait kelti életre Új-Zéland

Új-Zéland nemcsak azért annyira izgalmas, mert szinte elképzelhetetlenül messze van Európától, (Budapesttől például csaknem tizennyolcezer kilométert kell utazni Aucklandig), hanem azért is, mert hiába kisebb, mint Olaszország, nincs az a domborzati viszony, amivel ne találkoznánk náluk. Túraútvonalai utánozhatatlanok, a Great Walks gyűjtőnevű többnapos gyalogtúra-ösvényekhez egy új szereplő csatlakozott: a Hump Ridge Track.

Statisztikák szerint, aki egyszer pénzt és időt áldoz egy új-zélandi útra, az több mint két hét szabadsággal számol, vagyis a világon a leghosszabb nyaralásokat a világ legelszigeteltebb országában töltik. A turisztikai bevételek mégsem számottevőek, hiszen a vagyonos utazók helyett inkább a kalandvággyal teli, túrákra felkészült természetjárók látogatják. Új-Zélandra még azok is profi túrabakanccsal érkeznek, akik alapesetben inkább városlátogatós turistáknak számítanak. Egyszerűen nincs az, aki ne lenne kíváncsi a párás esőerdőkre, alpesi hegyvonulatokra, káprázatos zuhatagokra, földöntúli fjordokra, kihunyt vulkánokra, vad partokra.

Ahogy a Great Walks többi túrájára, a Hump Ridge Trackre is előfoglalást várnak a vándoroktól. Három nap alatt teljesítendő a hatvanegy kilométer, a túra besorolása pedig közepesen megterhelő. Tizenkilenc–tizenkilenc–tizenhét kilométeresek a szakaszok, napi hét-kilenc óra áll rendelkezésünkre, hogy teljesítsük a kijelölt távot. Felhívják rá a figyelmet, hogy jó kondi nélkül azért nem érdemes nekiindulni, a meredek szakaszok, az egyenetlen talaj alapértelmezettek arrafelé.

Új-Zéland déli partvidéke, a Hump Ridge szubalpin zónája és meghökkentő viaduktok, hidak is megcsodálhatók a túra során. Háromféle csomag közül választhatnak a kalandorok, pénztárca és igények függvényében: a mezítlábasabb közös szálláshelytől a teljeskörűen vezetett és luxusszálláson tölött éjszakákig. Ezer méteren is megszállhatunk, de a tengerszinten is, a Port Craig Lodge-ban, ahol a fárasztó, ám gyönyörű napot az óceánban fejezhetjük be. Ráadásul nem is egyedül, hiszen gyakran látni Hector-delfineket is.

Ez is érdekelhet:


(Fotók: Unsplash, Department of Conservation New Zealand)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom