Close
Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Egy látványos, ugyanakkor tériszonyosoknak visszafogottan javaslott kilátóban végződő túraösvény ráncfelvarrásában vett részt az oslói Snøhetta az ausztriai Innsbruck városa fölött.

A Perspektivenweg, vagyis a Perspektívák Útja egy 1905 méteres tengerszint feletti magasságban húzódó, közel három kilométeres túraútvonal, amely nem csupán az alpesi vidék valamennyi varázslatát hozza, hanem tíz építészeti elemet helyeztek el rajta. Eddig is nagyon népszerű volt a kirándulók körében, mostantól viszont sokkal simábban érhető el.

A Nordkette hegységben kialakított panoráma-útvonal Innsbruck északi része felől közelíthető meg, a legegyszerűbben sífelvonóval.

Az ösvényen finom építészeti beavatkozásokba futhatunk bele az acélból készült padoktól a kilátóhelyekig – közös bennük, hogy mindegyik szinte észrevétlenül illeszkedik a megdöbbentően szép alpesi tájképbe, és lehetőséget ad a túrázónak, hogy maximálisan kiélvezhesse a tényleg nem mindennapi látványt.

Olyan elemeket helyezett el a Snøhetta, melyek nem zavarják a vadregényes környezetet. Az ülő- és fekvőalkalmatosságokhoz az acél mellett a környékbeli erdőkre jellemző vörösfenyőt használtak.

A gyönyörű ösvényen felállított padokon és a kilátópontokon a híres osztrák filozófus, Ludwig Wittgenstein gondolatait olvashatjuk. Néhány idézet, mint például “A gondolatok olyan lassan emelkednek a felszínre, mint a buborékok”, vagy “A lényegi dolgok itt állnak a szemed előtt” remekül passzolnak a túrázáshoz.

John Muir, a híres amerikai természettudós egyszer azt mondta, a fáradt, idegileg kimerült városi emberek szépen, lassan kezdenek rájönni, hogy ha felmennek a hegyek közé, az olyan, mintha hazamennének, és szükségük van a természet érintésére. A Perspektívák Útján most már könnyedén megkaphatnak mindent.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Snohetta.com)

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom