Close
Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Egy látványos, ugyanakkor tériszonyosoknak visszafogottan javaslott kilátóban végződő túraösvény ráncfelvarrásában vett részt az oslói Snøhetta az ausztriai Innsbruck városa fölött.

A Perspektivenweg, vagyis a Perspektívák Útja egy 1905 méteres tengerszint feletti magasságban húzódó, közel három kilométeres túraútvonal, amely nem csupán az alpesi vidék valamennyi varázslatát hozza, hanem tíz építészeti elemet helyeztek el rajta. Eddig is nagyon népszerű volt a kirándulók körében, mostantól viszont sokkal simábban érhető el.

A Nordkette hegységben kialakított panoráma-útvonal Innsbruck északi része felől közelíthető meg, a legegyszerűbben sífelvonóval.

Az ösvényen finom építészeti beavatkozásokba futhatunk bele az acélból készült padoktól a kilátóhelyekig – közös bennük, hogy mindegyik szinte észrevétlenül illeszkedik a megdöbbentően szép alpesi tájképbe, és lehetőséget ad a túrázónak, hogy maximálisan kiélvezhesse a tényleg nem mindennapi látványt.

Olyan elemeket helyezett el a Snøhetta, melyek nem zavarják a vadregényes környezetet. Az ülő- és fekvőalkalmatosságokhoz az acél mellett a környékbeli erdőkre jellemző vörösfenyőt használtak.

A gyönyörű ösvényen felállított padokon és a kilátópontokon a híres osztrák filozófus, Ludwig Wittgenstein gondolatait olvashatjuk. Néhány idézet, mint például “A gondolatok olyan lassan emelkednek a felszínre, mint a buborékok”, vagy “A lényegi dolgok itt állnak a szemed előtt” remekül passzolnak a túrázáshoz.

John Muir, a híres amerikai természettudós egyszer azt mondta, a fáradt, idegileg kimerült városi emberek szépen, lassan kezdenek rájönni, hogy ha felmennek a hegyek közé, az olyan, mintha hazamennének, és szükségük van a természet érintésére. A Perspektívák Útján most már könnyedén megkaphatnak mindent.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Snohetta.com)

Close