Close
Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Egy látványos, ugyanakkor tériszonyosoknak visszafogottan javaslott kilátóban végződő túraösvény ráncfelvarrásában vett részt az oslói Snøhetta az ausztriai Innsbruck városa fölött.

A Perspektivenweg, vagyis a Perspektívák Útja egy 1905 méteres tengerszint feletti magasságban húzódó, közel három kilométeres túraútvonal, amely nem csupán az alpesi vidék valamennyi varázslatát hozza, hanem tíz építészeti elemet helyeztek el rajta. Eddig is nagyon népszerű volt a kirándulók körében, mostantól viszont sokkal simábban érhető el.

A Nordkette hegységben kialakított panoráma-útvonal Innsbruck északi része felől közelíthető meg, a legegyszerűbben sífelvonóval.

Az ösvényen finom építészeti beavatkozásokba futhatunk bele az acélból készült padoktól a kilátóhelyekig – közös bennük, hogy mindegyik szinte észrevétlenül illeszkedik a megdöbbentően szép alpesi tájképbe, és lehetőséget ad a túrázónak, hogy maximálisan kiélvezhesse a tényleg nem mindennapi látványt.

Olyan elemeket helyezett el a Snøhetta, melyek nem zavarják a vadregényes környezetet. Az ülő- és fekvőalkalmatosságokhoz az acél mellett a környékbeli erdőkre jellemző vörösfenyőt használtak.

A gyönyörű ösvényen felállított padokon és a kilátópontokon a híres osztrák filozófus, Ludwig Wittgenstein gondolatait olvashatjuk. Néhány idézet, mint például “A gondolatok olyan lassan emelkednek a felszínre, mint a buborékok”, vagy “A lényegi dolgok itt állnak a szemed előtt” remekül passzolnak a túrázáshoz.

John Muir, a híres amerikai természettudós egyszer azt mondta, a fáradt, idegileg kimerült városi emberek szépen, lassan kezdenek rájönni, hogy ha felmennek a hegyek közé, az olyan, mintha hazamennének, és szükségük van a természet érintésére. A Perspektívák Útján most már könnyedén megkaphatnak mindent.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Snohetta.com)

Perspektívák útja | útvonal | Snøhetta | alpesi | innsbruck

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram