Close
Ez most a kedvenc bringatúra-útvonalunk a szomszédban

Ez most a kedvenc bringatúra-útvonalunk a szomszédban

Ausztria mindig meg tudja dobogtatni a szívünket, és nemcsak bringázás közben, amikor egy emelkedőn tekerünk felfelé. Az Ybbstal-kerékpárút éppenséggel könnyedén teljesíthető, ráadásul a szomszédainknál megszokott szépségű tájakon halad át.

Az ötvenöt kilométer hosszú útvonal központi szakasza Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között húzódik. A szintemelkedés nagyjából 245 méter, az etapot pedig úgy négy óra alatt kényelmesen le lehet tekerni.

Az emelkedők nélküli út elegáns vonalvezetésű, és igen látványos helyeket érint: áthalad többek között boltíves történelmi hidakon, bájos osztrák falvakon, vadregényes szurdokokon, de még egy kisebb alagúton is.

Biztonságát és vonalvezetését tekintve még Ausztrián belül is kiemelkedőnek számít a teljes vonalon százhét kilométeres út (ennek célszalagját Ybbs an der Donaunál lehet átszakítani), és amely az egykori Ybbstalbahn nevű vasútútvonal mentén halad.

A mostvierteli kerékpárút-hálózathoz tartozó Ybbstal legizgalmasabb része talán Opponitz és Waidhofen an der Ybbs között van, ahol a völgy összeszűkül, és egy szurdokszerű völgybe viszi az utat.

Természetesen a közepes erősségűnek számító úton számos pihenőt és kilátóhelyet alakítottak ki az elfáradt lábaknak: kristálytiszta vízű folyók partjainál és homokpadokon lehet megállni kicsit. Érdemes megállni Hollensteinben is, ahol pazar panorámát élvezhetünk a folyó fölé magasodó dombon.

Az utolsó etapokon aztán illatos fenyvesek és alpesi rétek kísérik a Waidhofen városába érkező túrázókat. A Mariazell közelében eredő Ybbs egyébként a Duna rengeteget kanyargó mellékfolyóinak egyike, alsó-Ausztriában, Ybbs városánál ömlik bele a Dunába.

Ez is érdekelhet:

völgy | folyó | etap | ausztria | híd

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram