Close
Ez most a kedvenc bringatúra-útvonalunk a szomszédban

Ez most a kedvenc bringatúra-útvonalunk a szomszédban

Ausztria mindig meg tudja dobogtatni a szívünket, és nemcsak bringázás közben, amikor egy emelkedőn tekerünk felfelé. Az Ybbstal-kerékpárút éppenséggel könnyedén teljesíthető, ráadásul a szomszédainknál megszokott szépségű tájakon halad át.

Az ötvenöt kilométer hosszú útvonal központi szakasza Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között húzódik. A szintemelkedés nagyjából 245 méter, az etapot pedig úgy négy óra alatt kényelmesen le lehet tekerni.

Az emelkedők nélküli út elegáns vonalvezetésű, és igen látványos helyeket érint: áthalad többek között boltíves történelmi hidakon, bájos osztrák falvakon, vadregényes szurdokokon, de még egy kisebb alagúton is.

Biztonságát és vonalvezetését tekintve még Ausztrián belül is kiemelkedőnek számít a teljes vonalon százhét kilométeres út (ennek célszalagját Ybbs an der Donaunál lehet átszakítani), és amely az egykori Ybbstalbahn nevű vasútútvonal mentén halad.

A mostvierteli kerékpárút-hálózathoz tartozó Ybbstal legizgalmasabb része talán Opponitz és Waidhofen an der Ybbs között van, ahol a völgy összeszűkül, és egy szurdokszerű völgybe viszi az utat.

Természetesen a közepes erősségűnek számító úton számos pihenőt és kilátóhelyet alakítottak ki az elfáradt lábaknak: kristálytiszta vízű folyók partjainál és homokpadokon lehet megállni kicsit. Érdemes megállni Hollensteinben is, ahol pazar panorámát élvezhetünk a folyó fölé magasodó dombon.

Az utolsó etapokon aztán illatos fenyvesek és alpesi rétek kísérik a Waidhofen városába érkező túrázókat. A Mariazell közelében eredő Ybbs egyébként a Duna rengeteget kanyargó mellékfolyóinak egyike, alsó-Ausztriában, Ybbs városánál ömlik bele a Dunába.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom