Ez most a kedvenc bringatúra-útvonalunk a szomszédban

Ausztria mindig meg tudja dobogtatni a szívünket, és nemcsak bringázás közben, amikor egy emelkedőn tekerünk felfelé. Az Ybbstal-kerékpárút éppenséggel könnyedén teljesíthető, ráadásul a szomszédainknál megszokott szépségű tájakon halad át.

Az ötvenöt kilométer hosszú útvonal központi szakasza Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között húzódik. A szintemelkedés nagyjából 245 méter, az etapot pedig úgy négy óra alatt kényelmesen le lehet tekerni.

Az emelkedők nélküli út elegáns vonalvezetésű, és igen látványos helyeket érint: áthalad többek között boltíves történelmi hidakon, bájos osztrák falvakon, vadregényes szurdokokon, de még egy kisebb alagúton is.

Biztonságát és vonalvezetését tekintve még Ausztrián belül is kiemelkedőnek számít a teljes vonalon százhét kilométeres út (ennek célszalagját Ybbs an der Donaunál lehet átszakítani), és amely az egykori Ybbstalbahn nevű vasútútvonal mentén halad.

A mostvierteli kerékpárút-hálózathoz tartozó Ybbstal legizgalmasabb része talán Opponitz és Waidhofen an der Ybbs között van, ahol a völgy összeszűkül, és egy szurdokszerű völgybe viszi az utat.

Természetesen a közepes erősségűnek számító úton számos pihenőt és kilátóhelyet alakítottak ki az elfáradt lábaknak: kristálytiszta vízű folyók partjainál és homokpadokon lehet megállni kicsit. Érdemes megállni Hollensteinben is, ahol pazar panorámát élvezhetünk a folyó fölé magasodó dombon.

Az utolsó etapokon aztán illatos fenyvesek és alpesi rétek kísérik a Waidhofen városába érkező túrázókat. A Mariazell közelében eredő Ybbs egyébként a Duna rengeteget kanyargó mellékfolyóinak egyike, alsó-Ausztriában, Ybbs városánál ömlik bele a Dunába.

Ez is érdekelhet:

Öt lélegzetelállító hely a szomszédos Ausztriában

Nem kell a világ végére elutazni, hogy csodás helyeket lássunk. Elég, ha átruccanunk nyugati szomszédainkhoz.

útvonal | kerékpár | folyó | híd | Waidhofen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom