Close
Olcsóbban lehet skót magánszigethez jutni, mint egy budapesti külvárosi lakáshoz

Olcsóbban lehet skót magánszigethez jutni, mint egy budapesti külvárosi lakáshoz

Jó befektetés, ráadásul nincsenek szomszédok. 

Az eladósorba került Càrn Deas a Loch Broom torkolatában fekszik Skócia északnyugati partjainál, csupán hat kilométerre Ullapooltól.

A huszonkét hektárnyi területű lakatlan sziget csodája természetes, háborítatlan szépségében rejlik, ahol valóban el lehet bújni a hétköznapok zajától, mély lélegzetet venni, és élvezni, amit a természet nyújtani tud.

Csodálatos hely táborozásra, és arra is, hogy abból éljünk, amit a tengerből szereztünk. Nappal úszni, kajakozni vagy vitorlázni lehet, éjszaka pedig gyönyörködni a fényszennyezéstől mentes, tiszta égboltban – olvasható a vevőcsalogatóban.

Mielőtt valaki ezt kihasználná és mondjuk egy szállodát képzelne el rajta, már dobhatja is a kukába a tervét, mert a szabályozások értelmében a legnagyobb építmény, amit a területen fel lehet húzni, egy kis faház, és még ahhoz is építési engedélyre lenne szükség.

A sziget a Summer Isles szigetcsoport két másik tagjával – Càrn Iar és Càrn Beag, mindkettő lakatlan – egy kavicsos nyúlványon keresztül kapcsolódik össze, de ezek természetesen nem részei a csomagnak. Az árverés 50 ezer fontról (kb. 21 millió forintról) indul.

A vidéki népességfogyás csökkentése érdekében a skót kormány ugyanennyi pénzt tervez felajánlani azért, hogy a fiatalok vagy a családosok az elhagyatott skóciai szigetek valamelyikére költözzenek. A “szigetkötvényekkel” arra próbálják ösztönözni a kalandvágyókat, hogy a távoli szigeteken vásároljanak lakást, és vállalkozást indítsanak.

Legyen szó nyaralásról, vagy hosszútávú befektetésről, úgy tűnik, a privát szigetek jó vételnek számítanak. Mutatunk is hármat, amelyek jobb áron érhetők el, mint a nyüzsgő nagyvárosok lakásai.

(Forrás: Independent, illusztrációk: Getty Images)

Ullapool | sziget | magán | Càrn Deas | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Egy népdal csendül fel az autó kerekei alatt ezen az új magyar úton

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram