Olcsóbban lehet skót magánszigethez jutni, mint egy budapesti külvárosi lakáshoz

Jó befektetés, ráadásul nincsenek szomszédok. 

Az eladósorba került Càrn Deas a Loch Broom torkolatában fekszik Skócia északnyugati partjainál, csupán hat kilométerre Ullapooltól.

A huszonkét hektárnyi területű lakatlan sziget csodája természetes, háborítatlan szépségében rejlik, ahol valóban el lehet bújni a hétköznapok zajától, mély lélegzetet venni, és élvezni, amit a természet nyújtani tud.

Csodálatos hely táborozásra, és arra is, hogy abból éljünk, amit a tengerből szereztünk. Nappal úszni, kajakozni vagy vitorlázni lehet, éjszaka pedig gyönyörködni a fényszennyezéstől mentes, tiszta égboltban – olvasható a vevőcsalogatóban.

Mielőtt valaki ezt kihasználná és mondjuk egy szállodát képzelne el rajta, már dobhatja is a kukába a tervét, mert a szabályozások értelmében a legnagyobb építmény, amit a területen fel lehet húzni, egy kis faház, és még ahhoz is építési engedélyre lenne szükség.

A sziget a Summer Isles szigetcsoport két másik tagjával – Càrn Iar és Càrn Beag, mindkettő lakatlan – egy kavicsos nyúlványon keresztül kapcsolódik össze, de ezek természetesen nem részei a csomagnak. Az árverés 50 ezer fontról (kb. 21 millió forintról) indul.

A vidéki népességfogyás csökkentése érdekében a skót kormány ugyanennyi pénzt tervez felajánlani azért, hogy a fiatalok vagy a családosok az elhagyatott skóciai szigetek valamelyikére költözzenek. A "szigetkötvényekkel" arra próbálják ösztönözni a kalandvágyókat, hogy a távoli szigeteken vásároljanak lakást, és vállalkozást indítsanak.

Legyen szó nyaralásról, vagy hosszútávú befektetésről, úgy tűnik, a privát szigetek jó vételnek számítanak. Mutatunk is hármat, amelyek jobb áron érhetők el, mint a nyüzsgő nagyvárosok lakásai.

(Forrás: Independent, illusztrációk: Getty Images)

Skócia | Ullapool | Càrn Deas | sziget | magán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom