Close
Álmodoztál már arról, hogy saját várad legyen? Olaszországban megkaphatod

Álmodoztál már arról, hogy saját várad legyen? Olaszországban megkaphatod

A Modena és Bologna között félúton található Castello di Serravalle keresi új tulajdonosát.

 Az azonnal beköltözhető és kifűthető ingatlant, mely minimális javítási munkákat igényel, 1,9 millió euróért, azaz körülbelül 770 millió forintért árulják.

 A 18. században épült, Palazzo Boccadiferro névre keresztelt vár 400 méteres tengerszint feletti magasságban, egy dombtetőn található. A háromszintes, 1800 négyzetméteres épülethez tartozik a lábánál heverő falu egy része is, amely egykor hűbérbirtok volt.

Találunk ott még egy vadászházat fáskamrával, egy négyemeletes kilátót, egy sétányt lenyűgöző panorámával, és egy buja, 14 ezer négyzetméteres parkot.

A jelenleg tulajdonosok nyaranta a kastélyban laktak, az év többi részében pedig a helyszínt rendezvényekre, konferenciákra adták bérbe, de már nem tudnak megbirkózni a hatalmas ingatlan üzemeltetésével.

Noha a környék csendes és békés, az ingatlan nem teljesen elszigetelt. A negyven fős faluban találunk hagyományos tavernákat, egy freskókkal díszített templomot és egy bormúzeumot, a falu körül pedig szőlőültetvények és falusi turisztikai programokat kínáló helyszínek találhatók.

Eközben egy egész spanyol falu is eladóvá vált, méghozzá egészen meglepő okból.

(Forrás: CNN, képek: Valsaway)

seravelle | vár | kastély | olaszország | eladó

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram