Close
Eladó az a középkori angol kastély, amelyet Churchill felügyelt

Eladó az a középkori angol kastély, amelyet Churchill felügyelt

A Long Crendon Manor története a 11. századra nyúlik vissza, de számos felújításon esett át a 20. században is.

Az angol vidék tele van olyan impozáns kastéllyal, amelyek valamilyen szempontból történelmi jelentőségűek. Ilyen a Long Crendon Manor is, amit 6,9 millió fontért, azaz nagyjából 3,3 milliárd forintért kínálnak eladásra. A műemlék épülethez hatalmas lakóterület és negyven hektáros parkosított kert is tartozik. Az idők folyamán a birtokot két alkalommal is bővítették, a 14. században alakították ki a keleti, a 15. században pedig a nyugati szárnyat.

Az 1187-ben épült ingatlan kezdetben a notleyi apátok tulajdonában volt, majd a következő mintegy nyolcszáz évben palotabirtokként funkcionált.

Marlborough hercegének, John Churchill-nek, majd azok leszármazottainak felügyelete alatt állt, egészen Winston Churchill édesapjáig.

A 20. századi felújításokat Winston Churchill is figyelemmel követett, hiszen gyakori látogatója volt maga is az ingatlannak. A Philip Tilden építész által vezetett restaurálási munkálatok pedig annyira lenyűgözték, hogy a szakembert megbízta saját otthonának, a Chartwell-nek a felújításával is.

A kastély jelenleg tíz hálószobából, hat teljesen felszerelt fürdőszobából, hat fogadószobából, teniszpályából és úszómedencéből áll, valamint több melléképület is tartozik hozzá.

A Long Crendon Manor igazi éke azonban a nagyterem, melynek padlózata, magasba nyúló, boltíves mennyezete, középkori kandallója mindenkit lenyűgöz.

A parkosított kertben egy labirintust is kialakítottak, aminek a közepén egy látványos szökőkút áll, de kis veteményeskert, gyümölcsös és istálló is helyet kapott benne.

(Forrás: RobbReport, fotók: Savills)

kastély | Anglia | Churchill | long crendon manor

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram