Eladó az a középkori angol kastély, amelyet Churchill felügyelt

A Long Crendon Manor története a 11. századra nyúlik vissza, de számos felújításon esett át a 20. században is.

Az angol vidék tele van olyan impozáns kastéllyal, amelyek valamilyen szempontból történelmi jelentőségűek. Ilyen a Long Crendon Manor is, amit 6,9 millió fontért, azaz nagyjából 3,3 milliárd forintért kínálnak eladásra. A műemlék épülethez hatalmas lakóterület és negyven hektáros parkosított kert is tartozik. Az idők folyamán a birtokot két alkalommal is bővítették, a 14. században alakították ki a keleti, a 15. században pedig a nyugati szárnyat.

Az 1187-ben épült ingatlan kezdetben a notleyi apátok tulajdonában volt, majd a következő mintegy nyolcszáz évben palotabirtokként funkcionált.

Marlborough hercegének, John Churchill-nek, majd azok leszármazottainak felügyelete alatt állt, egészen Winston Churchill édesapjáig.

A 20. századi felújításokat Winston Churchill is figyelemmel követett, hiszen gyakori látogatója volt maga is az ingatlannak. A Philip Tilden építész által vezetett restaurálási munkálatok pedig annyira lenyűgözték, hogy a szakembert megbízta saját otthonának, a Chartwell-nek a felújításával is.

A kastély jelenleg tíz hálószobából, hat teljesen felszerelt fürdőszobából, hat fogadószobából, teniszpályából és úszómedencéből áll, valamint több melléképület is tartozik hozzá.

A Long Crendon Manor igazi éke azonban a nagyterem, melynek padlózata, magasba nyúló, boltíves mennyezete, középkori kandallója mindenkit lenyűgöz.

A parkosított kertben egy labirintust is kialakítottak, aminek a közepén egy látványos szökőkút áll, de kis veteményeskert, gyümölcsös és istálló is helyet kapott benne.

(Forrás: RobbReport, fotók: Savills)

Churchill | long crendon manor | Anglia | kastély

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom