Close
A Pol Roger most már nemcsak Churchill egykori kedvence, de a világ legcsodáltabb champagne brandja is

A Pol Roger most már nemcsak Churchill egykori kedvence, de a világ legcsodáltabb champagne brandja is

The World’s Most Admired Champagne Brand. 2019-et ezzel a kitüntető díjjal kezdte a champagne-házak egyik legelegánsabb képviselője, a Pol Roger.

A neves Drinks International kezdeményezésére már hatodik éve szavazhatnak a szakmabeliek – ami egész pontosan háromszáz borszakírót, Master of Wine-t, kereskedelmi- és marketingspecialistát jelent – a világ legcsodáltabb champagne brandjére. Hogy mik a szempontok az értékelésnél? Elsősorban a minőség, a hosszú távon fenntartott, megbízhatóan magas színvonal, valamint a márkaérték, a marketing és a márkaimázs.

Ez már csak azért is nagy szó – amellett, hogy presztízsdíj már nagyon kijárt a háznak, hiszen a korábbi években második és harmadik helyeken is végeztek –, mert 2018 tavaszán, Dominique Petit pincemestert 19 év után Damien Cambres váltotta a kiemelt fontosságú poszton. A két évtizednyi tapasztalattal érkező, új chef de cave nagyon úgy fest, szimpatikus irányt mutat a márkának és a pezsgők kedvelőinek, amihez az is hozzájárult, hogy az elmúlt évek egyik legjobb szüretét sikerült kifognia érkezésével.

A top 30-as listán a Pol Rogert egyébként a Krug és a Louis Roederer követik – ennél díszesebb társaságot nehéz lenne elképzelni.

A „leginkább brit” champagne – amit Harry herceg esküvői fogadásán is felszolgáltak – a tradíciók megtartása mellett folyamatos fejlesztéseivel vonja magára a champagne-rajongók figyelmét. A champagne-ház egyébként nem is olyan rég került rivaldafénybe azzal, hogy Épernay-ben lévő pincéikben közel 120 éve eltűnt palackokra bukkantak.

Ami az autóban a Rolls–Royce, a divatban a Louis Vuitton, órában a Patek Philippe vagy konyakban a Hennessy, az pezsgőben a Pol Roger – írtuk róla korábban.

Nem véletlen volt a Pol Roger pezsgők egyik legnagyobb rajongója maga Sir Winston Churchill volt, a brit miniszterelnök, akiről aztán egyik cuvée-jüket is elnevezték, és amelynek friss, 2008-as évjárata, tíz év érlelést követően épp a közelmúltban debütált.

(Fotók: Pol Roger) 

Close