Close
A Pol Roger most már nemcsak Churchill egykori kedvence, de a világ legcsodáltabb champagne brandja is

A Pol Roger most már nemcsak Churchill egykori kedvence, de a világ legcsodáltabb champagne brandja is

The World’s Most Admired Champagne Brand. 2019-et ezzel a kitüntető díjjal kezdte a champagne-házak egyik legelegánsabb képviselője, a Pol Roger.

A neves Drinks International kezdeményezésére már hatodik éve szavazhatnak a szakmabeliek – ami egész pontosan háromszáz borszakírót, Master of Wine-t, kereskedelmi- és marketingspecialistát jelent – a világ legcsodáltabb champagne brandjére. Hogy mik a szempontok az értékelésnél? Elsősorban a minőség, a hosszú távon fenntartott, megbízhatóan magas színvonal, valamint a márkaérték, a marketing és a márkaimázs.

Ez már csak azért is nagy szó – amellett, hogy presztízsdíj már nagyon kijárt a háznak, hiszen a korábbi években második és harmadik helyeken is végeztek –, mert 2018 tavaszán, Dominique Petit pincemestert 19 év után Damien Cambres váltotta a kiemelt fontosságú poszton. A két évtizednyi tapasztalattal érkező, új chef de cave nagyon úgy fest, szimpatikus irányt mutat a márkának és a pezsgők kedvelőinek, amihez az is hozzájárult, hogy az elmúlt évek egyik legjobb szüretét sikerült kifognia érkezésével.

A top 30-as listán a Pol Rogert egyébként a Krug és a Louis Roederer követik – ennél díszesebb társaságot nehéz lenne elképzelni.

A „leginkább brit” champagne – amit Harry herceg esküvői fogadásán is felszolgáltak – a tradíciók megtartása mellett folyamatos fejlesztéseivel vonja magára a champagne-rajongók figyelmét. A champagne-ház egyébként nem is olyan rég került rivaldafénybe azzal, hogy Épernay-ben lévő pincéikben közel 120 éve eltűnt palackokra bukkantak.

Ami az autóban a Rolls–Royce, a divatban a Louis Vuitton, órában a Patek Philippe vagy konyakban a Hennessy, az pezsgőben a Pol Roger – írtuk róla korábban.

Nem véletlen volt a Pol Roger pezsgők egyik legnagyobb rajongója maga Sir Winston Churchill volt, a brit miniszterelnök, akiről aztán egyik cuvée-jüket is elnevezték, és amelynek friss, 2008-as évjárata, tíz év érlelést követően épp a közelmúltban debütált.

(Fotók: Pol Roger) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom