Close
Eladóvá vált a legendás connecticuti villa, a toszkán stílusú Stormfield

Eladóvá vált a legendás connecticuti villa, a toszkán stílusú Stormfield

Piacra dobták 4,2 millió dollárért Mark Twain – valódi nevén Samuel Langhorne Clemens – egykori, toszkán stílusú otthonát.

A missouiri születésű amerikai író, újságíró és humorista hetvenkét éves korában vásárolta meg a connecticuti birtokot, amelyet Stromfieldnek hívott. Külön érdekesség, hogy az ingatlan a nevét egyik rövidebb művének – Captain Stormfield’s Visit to Heaven, azaz Stormfield kapitány látogatása a mennyben – főhőséről, Elias Stormfield kapitányról kapta. Sajnos nem sokáig élhetett a Redding mellett található birtokon: két éven belül elhunyt.

Samuel Clemens 1906-ban ismerte meg Albert Bigelow Paine önéletrajzírót New Yorkban, akkor határozta el, hogy megveszi Paine 195 hektáros birtokát. Az üzletet még az év tavaszán nyélbe ütötték, majd az író

John Mead Howells építészt kereste fel azzal a tervvel, hogy szeretné, ha az épületből egy toszkán stílusú villát faragna.

Az átalakítások mintegy két éven át tartottak.

A házat mintegy tizenöt évvel később tűzvész sújtotta, az első világháború után azonban sikerült felújítani – a renoválás során próbálták megőrizni az épület eredeti sajátosságait, megtartani az oszlopait és a falait.

A házban négy hálószoba és hat fürdőszoba található, az egyik szobát pedig könyvtárrésznek alakították ki.

A nappalit egy fagerendás mennyezet, az olvasósarokkal ellátott kandallórész, valamint a márványpadló teszi igazán különlegessé.

Az ingatlan része emellett egy medence, egy három autónak is otthont  nyújtó garázs, egy vendégház is, valamint egy méretes terasz is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Forbes, Otthon)

ingatlan | Samuel Langhorne Clemens | otthon | mark twain | ház

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom