Eláruljuk a tökéletes otthoni pizzakészítés titkát!

A pizza népszerűsége vitathatatlan, nincs olyan ország a világon, ahol ne ismernék, ahol ne szabnák saját ízlésükre. Ezt bárki megteheti, ha beszerez egy otthoni pizzasütő kemencét, hiszen tökéletes pizza csak magas hőfokon süthető.

Ez egy nagyszerű étel, hiszen mindenhol és minden alkalomból ehető, egy elegáns étteremben éppúgy, mint egy utcai árusnál, és természetesen otthon is készíthető, ha van hozzá megfelelő sütő. Sokféleképpen variálható, bárki ízlésére szabható, készíthető húsfélékkel, halakkal, zöldségekkel, de ami biztosan kerül rá, az a mozzarella.

És nemcsak kerek lehet, hanem akár szögletes is, ha tepsiben készíted. De ami a tökéletességéhez elengedhetetlen, az egy professzionális sütő, mint a Grillplaza.hu-nál kapható Alfa Forni kemencék. Miben más ez, mint egy hagyományos sütő?

Sütő vs. kemence

Az éttermekben általában isteni pizzát készítenek, ropogós, vékony tésztájú rómait vagy foszlós, levegős nápolyi típusút, ám ezeket otthon a legjobb recept ellenére sem sikerül utánozni. Az ok a sütőben keresendő, ugyanis egy igazi pizzasütő kemence 500 ℃-ra is felfűthető, míg a háztartási sütők 300 foknál nemigen tudnak többet.

Egy tökéletes pizza 1-2 perc alatt készül el a forró kemencében, ez idő alatt se a sajt, se más feltét nem ég meg rajta, ezzel szemben a sütőben még speciális pizzakő használatával is több időt igényel, ami a minőség rovására megy.

Persze próbálkozni lehet, keresve a legjobb módszereket, és finom is lehet a végeredmény, csak mégsem olyan, mint az igazi. Viszont ma már vásárolhatunk otthoni pizzasütő kemencéket, fatüzelésű és gázos kivitelben, amelyekkel mi is pillanatok alatt varázsolhatunk éttermi minőségű finomságokat.

Nem csak pizzasütésre

A grillezésre, a kemencés ételek készítésére általában úgy gondolunk, mint egy bulizással egybekötött nyári tevékenységre, de egy jó tűzhely esetében bármikor űzhető, nem kell hozzá alaposan felkészülni. És bár sokan szeretik a faszénparázson sült ételek semmihez sem fogható ízét, abban egyetértenek, hogy egy gázgrill nagyobb szabadságot ad, pillanatok alatt bevethető és pontosan szabályozható, így könnyebb vele a sütés. Nem beszélve arról, hogy nem füstöl fel mindenkit, beleértve a szomszédokat is, ezért aztán akár késő este, munka után is nekiállhatunk a finomságok elkészítésének.

Az otthoni pizzasütő kemencében sokféle ételt készíthetünk, bármilyen kemencés étel előállítására használható.

Pizzasütés otthon egy pillanat alatt

Már megszoktuk, hogy mivel otthon nem lehet igazi pizzát sütni, rendelünk a sarki étteremből, azonban egy profi kemencével gyorsabban megvan, mint amennyi idő alatt a futár odaér!

A tésztát elkészíthetjük 1-2 nappal előbb is, így amikor szükség van rá, csak kivesszük a szükséges adagot, megkenjük szósszal, pakolunk rá sonkát, zöldséget, ki mit szeretne, és természetesen mozzarellát, majd néhány perc alatt készre sütjük és tálaljuk a finomságot.

Mivel villámgyorsan elkészül, egy nagyobb party alkalmával is bevethető, nem kell sokat várakozni rá, és a szakácsot sem kell kihagyni a buliból.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Az ipari címkézés jelene és jövője, avagy automatizáció és digitalizációs megoldások

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom