A pizza népszerűsége vitathatatlan, nincs olyan ország a világon, ahol ne ismernék, ahol ne szabnák saját ízlésükre. Ezt bárki megteheti, ha beszerez egy otthoni pizzasütő kemencét, hiszen tökéletes pizza csak magas hőfokon süthető.
Ez egy nagyszerű étel, hiszen mindenhol és minden alkalomból ehető, egy elegáns étteremben éppúgy, mint egy utcai árusnál, és természetesen otthon is készíthető, ha van hozzá megfelelő sütő. Sokféleképpen variálható, bárki ízlésére szabható, készíthető húsfélékkel, halakkal, zöldségekkel, de ami biztosan kerül rá, az a mozzarella.
És nemcsak kerek lehet, hanem akár szögletes is, ha tepsiben készíted. De ami a tökéletességéhez elengedhetetlen, az egy professzionális sütő, mint a Grillplaza.hu-nál kapható Alfa Forni kemencék. Miben más ez, mint egy hagyományos sütő?
Sütő vs. kemence
Az éttermekben általában isteni pizzát készítenek, ropogós, vékony tésztájú rómait vagy foszlós, levegős nápolyi típusút, ám ezeket otthon a legjobb recept ellenére sem sikerül utánozni. Az ok a sütőben keresendő, ugyanis egy igazi pizzasütő kemence 500 ℃-ra is felfűthető, míg a háztartási sütők 300 foknál nemigen tudnak többet.
Egy tökéletes pizza 1-2 perc alatt készül el a forró kemencében, ez idő alatt se a sajt, se más feltét nem ég meg rajta, ezzel szemben a sütőben még speciális pizzakő használatával is több időt igényel, ami a minőség rovására megy.
Persze próbálkozni lehet, keresve a legjobb módszereket, és finom is lehet a végeredmény, csak mégsem olyan, mint az igazi. Viszont ma már vásárolhatunk otthoni pizzasütő kemencéket, fatüzelésű és gázos kivitelben, amelyekkel mi is pillanatok alatt varázsolhatunk éttermi minőségű finomságokat.
Nem csak pizzasütésre
A grillezésre, a kemencés ételek készítésére általában úgy gondolunk, mint egy bulizással egybekötött nyári tevékenységre, de egy jó tűzhely esetében bármikor űzhető, nem kell hozzá alaposan felkészülni. És bár sokan szeretik a faszénparázson sült ételek semmihez sem fogható ízét, abban egyetértenek, hogy egy gázgrill nagyobb szabadságot ad, pillanatok alatt bevethető és pontosan szabályozható, így könnyebb vele a sütés. Nem beszélve arról, hogy nem füstöl fel mindenkit, beleértve a szomszédokat is, ezért aztán akár késő este, munka után is nekiállhatunk a finomságok elkészítésének.
Az otthoni pizzasütő kemencében sokféle ételt készíthetünk, bármilyen kemencés étel előállítására használható.
Pizzasütés otthon egy pillanat alatt
Már megszoktuk, hogy mivel otthon nem lehet igazi pizzát sütni, rendelünk a sarki étteremből, azonban egy profi kemencével gyorsabban megvan, mint amennyi idő alatt a futár odaér!
A tésztát elkészíthetjük 1-2 nappal előbb is, így amikor szükség van rá, csak kivesszük a szükséges adagot, megkenjük szósszal, pakolunk rá sonkát, zöldséget, ki mit szeretne, és természetesen mozzarellát, majd néhány perc alatt készre sütjük és tálaljuk a finomságot.
Mivel villámgyorsan elkészül, egy nagyobb party alkalmával is bevethető, nem kell sokat várakozni rá, és a szakácsot sem kell kihagyni a buliból.
(Szponzorált tartalom)
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!