Close
Először mutatják meg a nyilvánosság előtt a földkerekség legnagyobb csiszolt gyémántját

Először mutatják meg a nyilvánosság előtt a földkerekség legnagyobb csiszolt gyémántját

Elárverezik februárban a világ legnagyobb csiszolt gyémántját, az 555,55 karátos Enigmát, amelyet az aukciót megelőzően először állítanak ki Dubajban.

„Az Enigma soha korábban nem volt nyilvánosan látható” – mondta Nikita Binani, a Sotheby’s aukciósház londoni ékszerszakértője. A kiindulási árat meghatározták, ezt azonban csak külön kérésre közlik az érdeklődőkkel.

„A gyémánt több mint két évtizede van a jelenlegi tulajdonosnál, aki nem kívánja felfedni kilétét” – tette hozzá Binani. Arról, hogy ezt megelőzően hány tulajdonosa volt, egy családi örökség része volt-e, nincsenek információk.

A különleges drágakő 2006-ban került be a Guinness-rekordok Könyvébe a világ legnagyobb csiszolt gyémántjaként.

Az Enigma egy karbonádó, vagyis fekete gyémánt. Ezek nem túl gyakori képződmények, keletkezésük 2,6–3,8 milliárd évre nyúlhat vissza. Nyomokban nitrogént és hidrogént tartalmaznak, valamint oszbornitot, amely csak a meteoritokban fordul elő – ilyen gyémántokat csak Brazíliában és a Közép-Afrikai Köztársaságban találni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Forbes, MTI)

FOLYTASD EZZEL
Hihetetlen, mit alkotott megint a magyar dizájnermárka és a világ egyik leghíresebb zenekara
Fürdőruhában az oltár felé – Ez 2022 legütősebb trendje
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom