Close
Mától ingyen utazhatunk ezen a teljesen elektromos, Budapestről induló buszon

Mától ingyen utazhatunk ezen a teljesen elektromos, Budapestről induló buszon

Utolsó állomásához érkezett a magyarországi tesztprogram.

Egy tisztán elektromos meghajtású buszt próbálhatnak ki díjmentesen az utasok a gyáli körjáratokon. A tesztüzemben közlekedő csuklós Mercedes-Benz eCitaro G autóbuszra június 16-án a 84 E vonalán, június 10. és 15. között pedig az 55-ös vonalon lehet felszállni.

A jármű alacsonypadlós és légkondicionált, negyvenhárom ülő- és nyolcvanegy állóhely, valamint öt lehajtható ülés található benne, emellett kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított hellyel, a felszállást segítő rámpával, LED-es belső világítással és USB-töltőkkel biztosítja az utasok kényelmét.

Az elektromos buszt korábban Szolnokon és Debrecenben is tesztelték, ezután töltés nélkül tette meg a több mint 240 kilométeres Debrecen-Budapest távolságot, majd a fővárosban is ki lehetett próbálni.

Mercedes-Benz Citaro Németországban

Az utolsó budapesti napon egy “végkimerültségig” tesztnek vetették alá a járművet, és ennek során

264 kilométer futás után még mindig kilenc százalékos töltöttséget mutatott.

A budapesti agglomerációs útvonalak a magyarországi tesztprogram utolsó állomását jelentik. A Volánbusz szeretne egyre több elektromos buszt forgalomba állítani az eddig negyven, szóló kivitelű Mercedes-Benz eCitaro mellett, amelyek Budakeszi, Budaörs és Törökbálint térségében közlekednek.

Elektromos járművek érkeznek hamarosan Székesfehérvárra, Győrbe, Zalaegerszegre, Szolnokra, Szegedre és Egerbe is. A tesztüzem jó lehetőség arra, hogy a közlekedési vállalat szakemberei további tapasztalatokat gyűjtsenek a zöldflotta sikeres üzemeltetéséhez.

Az elektromos járművek más országokban is egyre terjednek, a világ egyik legősibb városában például a lovakat váltják fel. Az elektromos közlekedés iránti keresletre válaszul pedig egészen futurisztikus megoldásokat is láthatunk, mint például ez a három, jövőbe mutató autó.

(Forrás: Volánbusz, képek: Alexander Migl/Wikimedia Commons, ACBahn/Wikimedia Commons)

Mercedes-Benz eCitaro G | volánbusz | ingyen utazás | autóbusz | teszt

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom