Close
Életem eddigi legfurcsább karácsonyára készülök

Életem eddigi legfurcsább karácsonyára készülök

Reggel már a megjövendölt új világra ébredtem. Tisztában voltam vele, hogy elkerülhetetlen, és egy ideje próbáltam átprogramozni az agyam, de jelen állapotomban elképzelni sem tudom, pontosan milyen lesz.

Pedig a tavaszi nagy otthon maradás valamilyen szinten felkészített. Megértettem, hogy lehetőség szerint ne járjak közösségbe, napoljam el a családi és baráti rendezvényeket. A koncerteket videómegosztón, a sporteseményeket tévében, a filmeket streamelve nézzem. Étterem helyett a konyhánkba foglaljak asztalt, a haveri sörözéseket a Zoomra szervezzem, a világnak könyvekkel vagy virtuálisan menjek neki.

A most következő időszak még strapásabbnak ígérkezik. Átvészelendő mélypontok tucatjai tartanak felém – remélhetőleg csak lelki értelemben.

Közeleg az ünnep, ami számomra hosszú ideje az év leginkább várt időszaka.

Szeretem a rákészülést, szeretek egy esti sétán hangulatba kerülni mondjuk a szépen feldíszített Andrássy úton. Sokakkal ellentétben nem kötelező teherként élem meg az ajándékokon agyalást, és az üzletekben csatangolni is imádok ilyenkor.

És akkor nem beszéltem az évek alatt kialakult hagyományokról, amelyekhez, ha nem is görcsösen – mert negyvenéves fejjel azért megtanul elengedni dolgokat az ember –, de ragaszkodom. Legyen az egy adventi vásáros baráti forralt borozás, egy városligeti korcsolyázás, vagy a kis lakásunk kidekorálása a menyasszonyommal, háttérben kellemesen búgó karácsonyi zenére.

Be van tárazva néhány film is, amely minden évben csak ebben az idősávban kerül elő, és szigorúan decemberben veszem meg a limitált kiadású csokoládékat. Ki ne hagyjam a hazautazás előtti utolsó összejöveteleket, a még egyszer hozzuk össze focikat, a kávézásokat, a koccintásokat, a vacsorákat, a nagy ünnepi leállás tervezgetését…

No meg a hazautazást.

Már maga az út is különös hangulatban telik, akár vonattal, akár autóval teszem meg. Várom, hogy újra együtt legyek a családommal, ismét lássam a gyerekkori barátaimat, hogy végre ezt az önhibánkon kívül vacakra sikeredett évet magam mögött hagyva heverésszek a kanapén, édességet majszoljak, majd régi fényképeket nézegessek és izgatottan kutassak a szülői házban maradt gyerekkori emlékeim között. Idén viszont a hagyományaim legtöbbjét dobhatom ki a kukába.

De.

Ez nem jelenti azt, hogy némi átszervezéssel és kreativitással ne lehetne meghitté tenni ezt a karácsonyt.

Persze most nem lehet egy szentimentális száncsengős limonádéra beülni a moziba és a számítógépen keresztül összehozott forralt borozás sem olyan, mint amikor kesztyűben markolom a poharat és szállingózó hóesésben melegítem a kezeimet. Egy kicsit leleményesebbnek kell lenni, lelkileg keményen ráerősíteni, és elfogadni, hogy ez az ünnep vélhetően más lesz, mint amilyen eddig volt. De lesz. Már várom.

Ez is érdekelhet:

(Illusztrációk: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom