Zseniális megoldást talált a fűtésköltség csökkentésére egy budapesti élményfürdő

Mottó: ha nem tudjuk kigazdálkodni, hát mélyebbre kell ásni!

A budapesti Aquaworld Resort Budapest egészen egyedi megoldással rukkolt elő az emelkedő energiaárak kompenzálására:

elkezdtek kutat ásni a földbe, hogy elérjenek a természetesen 60-65 fokos termálvízig.

Honlapján a fürdő ezt írja az egészen újító költségcsökkentési módszerről:

"A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésünk következő állomásához érkeztünk. Tavaly napkollektorok telepítésével „munkába állítottuk” a Napot, idén pedig még nagyobb fába vágtuk a fejszénket; új termálkút fúrásába kezdtünk.

A tervek szerint egészen 1.700 méter mélységig fogunk lefúrni, ahol már remélhetőleg 60-65 C° -os termálvíz található. Az így kinyert meleg vizet medencéink ellátására, gázfogyasztásunk jelentős mértékű kiváltásra, továbbá fűtésünk korszerűsítésére használjuk a jövőben.

Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezzük."

Egyedi megoldás, az biztos!

(Fotók és forrás: Aquaworld resort)

termálfürdő | aquaworld | költség | infláció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom