Close
Zseniális megoldást talált a fűtésköltség csökkentésére egy budapesti élményfürdő

Zseniális megoldást talált a fűtésköltség csökkentésére egy budapesti élményfürdő

Mottó: ha nem tudjuk kigazdálkodni, hát mélyebbre kell ásni!

A budapesti Aquaworld Resort Budapest egészen egyedi megoldással rukkolt elő az emelkedő energiaárak kompenzálására:

elkezdtek kutat ásni a földbe, hogy elérjenek a természetesen 60-65 fokos termálvízig.

Honlapján a fürdő ezt írja az egészen újító költségcsökkentési módszerről:

“A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésünk következő állomásához érkeztünk. Tavaly napkollektorok telepítésével „munkába állítottuk” a Napot, idén pedig még nagyobb fába vágtuk a fejszénket; új termálkút fúrásába kezdtünk.

A tervek szerint egészen 1.700 méter mélységig fogunk lefúrni, ahol már remélhetőleg 60-65 C° -os termálvíz található. Az így kinyert meleg vizet medencéink ellátására, gázfogyasztásunk jelentős mértékű kiváltásra, továbbá fűtésünk korszerűsítésére használjuk a jövőben.

Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezzük.”

Egyedi megoldás, az biztos!

(Fotók és forrás: Aquaworld resort)

infláció | költség | termálfürdő | aquaworld

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom