Close
Előkelő helyen zárt Budapest ebben az európai tisztasági versenyben

Előkelő helyen zárt Budapest ebben az európai tisztasági versenyben

A koronavírus-járvány előtti időkben kis túlzással eszünkbe se jutott arra gondolni, amikor szobát foglaltunk egy hotelben, hogy idegenekkel osztjuk meg a fürdőt, vagy olyan ágyban alszunk, melyben előtte mások pihentek. Mostanra azonban jelentősen felértékelődött a higiénia, ha utazásról van szó. Mindezeket szem előtt tartva a ShowersToYou.co.uk összegyűjtötte a legtisztább szállásokkal rendelkező európai fővárosokat, hogy segítsenek a következő kiruccanás megtervezésében.

Az oldal az Airbnb, a Booking.com és a TripAdvisor értékeléseit felhasználva átlagolta a népszerű európai fővárosokban található szálláshelyeket.

Ezek alapján a legtisztább európai főváros címet Lisszabon viselheti, amely 4,79-es átlagot tudott felmutatni.

A portugál főváros a fentebb említett három weboldal közül az Airbnb-n kapta a legmagasabb értéket, átlagban 4,89 csillagot. A szöveges értékelések kiemelik a szobák kiemelkedő tisztaságát és ápoltságát, és hogy mindenhol ügyelnek a kötelező maszkviselésre, valamint a kézfertőtlenítésre.

A második helyen holtverseny alakult ki Prága és Zágráb között, mindkét főváros 4,74-es átlagértékelésben részesült.

Az első tízben egyébként Berlin és Athén társaságában Budapest is helyet kapott, a három főváros 4,68-as mutatóval holtversenyben tizedikként zárt.

Ha csupán az Airbnb-n látható számokat nézzük, a horvátországi Zágráb tekinthető a legtisztább európai fővárosnak 4,93-os átlagával. A vendégértékelések ragyogóan tisztaként hivatkoznak rá. Itt Budapest kiemelkedően teljesített, 4,90-es átlagpontszámával Moszkvával, Madriddal és Amszterdammal együtt ezüstérmes lett.

Zágráb a Booking.com-on is hódított, átlagban 4,67-os értékelésével a szállásfoglaló oldal legjobbjaként hivatkozhatunk rá, megelőzve a lengyelországi Varsót és a portugáliai Lisszabont. A TripAdvisor felhasználói szerint pedig leszámolva a piszkos és büdös sztereotípiával, Párizs végzett az élen, Lisszabon és London előtt.

Budapest, Budapest, te csodás

A Big 7 Travel nevű utazási oldal összerakott egy ötvenes rangsort arról, mely városokban adottak igazán a feltételek a távmunkához. A győztes Tallinn lett, de a  toplistán Budapest is helyet kapott. Az Ingatlan.com azt nézte meg, melyek Budapest legdrágább és legolcsóbb utcái, de az is kiderült, milyen szavak illenek leginkább Budapesthez.

(Forrás: Traveldailynews.com, fotók: Pixabay)

 

 

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom