Close
Eltörli a kötelező maszkviselést az egyik légitársaság

Eltörli a kötelező maszkviselést az egyik légitársaság

De nem az összes járatán.

A Flight Global írta meg, hogy a Norwegian bejelentette: az utasoknak nem kell többé maszkot viselniük a társaság belföldi, valamint a  Svédországba és Dániába repülő járatain. Vélhetően nem a Norwegian lesz az egyetlen lazító, hamarosan a régió más légitársaságai is követhetik a példáját.

“Szándékai szerint a Norwegian a lehető legkevesebb ideig tartaná csak fenn a 2020 júniusa óta kötelező maszkviselést, de természetesen akik ezután is viselnék a maszkot a fedélzeten, gond nélkül megtehetik” – olvasható a társaság közleményében.

Az egyéb európai országokba közlekedő járatokon azonban  továbbra is érvényes a kötelező a maszkhasználat.

Helyi médiumok beszámolói alapján a térség számos más légitársasága is úgy döntött, hogy a légitársaságok október közepi találkozóját követően enyhíti a maszkviselésre vonatkozó irányelveit. A repülőtereken ugyanakkor nincs lazítás, hanem érvényben marad a kötezelő maszkviselés.

Még szeptemberben megírtuk, hogy az amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) megduplázta a repülőgépek fedélzetén maszkviselést megtagadó utasok büntetését, mivel az utóbbi időben aggasztóan megnőtt a fegyelmezetlenkedők száma.

(Forrás: Airlineratings.com, fotók: Getty Images, Pixabay)

fedélzet | eltörlés | repülés | norwegian | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram