Close
Nagyon rosszul jár, aki megtagadja a maszkviselést a repülőn

Nagyon rosszul jár, aki megtagadja a maszkviselést a repülőn

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) megduplázta a repülőgépek fedélzetén maszkviselést megtagadó utasok büntetését, mivel az utóbbi időben aggasztóan megnőtt a fegyelmezetlenkedők száma.

A tömegközlekedési eszközökön, köztük a repülőgépeken és a repülőtereken január óta van érvényben a kötelező maszkviselés az Egyesült Államokban. Az előírást a közelmúltban legalább 2022. január 18-ig meghosszabbították.

Mivel idén riasztóan megnőtt a fegyelmezetlen utasokról szóló bejelentések száma – melyek többsége a maszk viselését megtagadókra vonatkozik –, a Szövetségi Légügyi Hivatal a múlt hónapban további bírságokat javasolt. A 2021-es büntetések összege egyébként már meghaladja az egymillió dollárt.

Az új regula értelmében, akik megszegik a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, első alkalommal 500–1000 dollár (150 ezer–300 ezer forint) büntetést fizetnek, majd és 1000–3000 dollárt (300 ezer–900 ezer forintot), ha másodjára is megteszik.

“A maszk megvédi az utazóközönséget és a személyzet tagjait – mondta Alejandro N. Mayorkas belbiztonsági miniszter. – A közegészségügy és a biztonság érdekében addig folytatjuk a maszkkal kapcsolatos mandátum érvényesítését, amíg szükséges”. A büntetések megduplázásával a szabályok önkéntes betartásának fontosságát igyekeznek megerősíteni.

A fegyelmezetelen utasok okozta problémák leküzdése érdekében egyes légitársaságok már megszüntették az alkoholos italok felszolgálását a fedélzeten. Az American Airlines a járvány miatt 2020 márciusában állította le ezt a szolgáltatást, és legalább 2022. január 18-ig nem is tervezi feloldani.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

megtagadás | amerika | maszkviselés | utazás | fedélzet

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram