Close
Nagyon rosszul jár, aki megtagadja a maszkviselést a repülőn

Nagyon rosszul jár, aki megtagadja a maszkviselést a repülőn

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) megduplázta a repülőgépek fedélzetén maszkviselést megtagadó utasok büntetését, mivel az utóbbi időben aggasztóan megnőtt a fegyelmezetlenkedők száma.

A tömegközlekedési eszközökön, köztük a repülőgépeken és a repülőtereken január óta van érvényben a kötelező maszkviselés az Egyesült Államokban. Az előírást a közelmúltban legalább 2022. január 18-ig meghosszabbították.

Mivel idén riasztóan megnőtt a fegyelmezetlen utasokról szóló bejelentések száma – melyek többsége a maszk viselését megtagadókra vonatkozik –, a Szövetségi Légügyi Hivatal a múlt hónapban további bírságokat javasolt. A 2021-es büntetések összege egyébként már meghaladja az egymillió dollárt.

Az új regula értelmében, akik megszegik a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, első alkalommal 500–1000 dollár (150 ezer–300 ezer forint) büntetést fizetnek, majd és 1000–3000 dollárt (300 ezer–900 ezer forintot), ha másodjára is megteszik.

“A maszk megvédi az utazóközönséget és a személyzet tagjait – mondta Alejandro N. Mayorkas belbiztonsági miniszter. – A közegészségügy és a biztonság érdekében addig folytatjuk a maszkkal kapcsolatos mandátum érvényesítését, amíg szükséges”. A büntetések megduplázásával a szabályok önkéntes betartásának fontosságát igyekeznek megerősíteni.

A fegyelmezetelen utasok okozta problémák leküzdése érdekében egyes légitársaságok már megszüntették az alkoholos italok felszolgálását a fedélzeten. Az American Airlines a járvány miatt 2020 márciusában állította le ezt a szolgáltatást, és legalább 2022. január 18-ig nem is tervezi feloldani.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom