Close
Nem csak a maszkviselés szűnik meg teljesen Magyarországon, mától nincs több műanyag

Nem csak a maszkviselés szűnik meg teljesen Magyarországon, mától nincs több műanyag

Viszlát műanyagok!

Nem csak a maszkokat dobhatjuk el nagyon hamarosan, hanem a műanyagokat is, egész pontosan július elsejétől.

“Viszlát, műanyag pohár, evőeszköz, tányér, zacskó és társaik!” – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban, ugyanis a mai naptól mindezeknek búcsút mond Magyarország.

A mostani tiltással a jövőben forgalomba nem hozható termékeknek mind lesz megfelelő, de környezetkímélő alternatívája,

ilyenek például az élelmiszerboltokban a hálós textilzsákok, vagy a papír szívószálak, a műanyag helyett.

A videóban megszólaltaz Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, aki elmondta,

július 1-jével betiltják az egyes egyszer használatos műanyag termékek és az oxidatív úton lebomló műanyagokból készült termékek forgalomba hozatalát.

A tiltás olyan termékekre vonatkozik, mint például a fültisztító pálcikák, az evőeszközök, tányérok, a szívószálak, italkeverő pálcikák, a léggömbökhöz rögzítendő és azokat tartó pálcák, a fehér habból készült ételtároló edények és italtárolók, továbbá egyes könnyű műanyag zacskók.

Emellett nemcsak az egyes egyszer használatos műanyag termékeknek a kivezetése kezdődött meg, de ezzel szinte egyidejűleg, 2021. július 3-ától uniós szinten egységes jelölésekkel kell ezekről tájékoztatást nyújtani a fogyasztók számára; fel kell majd tüntetni, hogy a termékek műanyagból készültek, illetve tartalmaznak műanyagot, és negatív hatást gyakorolnak a környezetre.

(Forrás: MTI)

pohár | magyarország | használat | zacskó | evőeszköz

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram