Close
Emelkedett hangulatba kerültünk ettől a lebegő brazil háztól

Emelkedett hangulatba kerültünk ettől a lebegő brazil háztól

Izgalmas és meghitt egyszerre ez a ház az esőerdő lábánál.

Az amerikai Olson Kundig építésziroda tervezte Rio de Janeiro szélén, a Tijuca Nemzeti Park mellett ezt a betonlábakon álló villát. A száznegyven négyzetméteres rezidencia olyan, mintha a fák között lebegne: egyszerre csodálhatják lakói a sűrű flórát és faunát, miközben az épület egyáltalán nem bontja meg a természet harmóniáját.

A dzsungelben álló házat két betonláb tartja, melyek közül az egyik a házon belül kandallóvá, majd pedig kéménnyé válik. A földszinten alakították ki a konyhát és az étkezőt, ahol a beton mellett a fatextúrák is remekül érvényesülnek. Az emeleti szinten óriási ablakokon tekinthetünk ki: délről Rióra néz a ház, valamint az óceánra és a híres Krisztus-szoborra, bent pedig helyi terrakotta részleteket és egyéb, hagyományosan brazil burkolatokat találunk.

Az ablakok és a zárható falak manuálisan nyílnak: egy nagyon stílusos kereket kell megtekerni hozzá. A házban emellett gondoskodtak a meleg, párás levegő elleni légkondiról, valamint telepítettek egy rovarfigyelő rendszert is, hogy távol tartsák a négy lábnál többel rendelkező vendégeket.

Egészen bámulatos ház, a dzsungeles, vad környezet pedig ráteszi a csillagot az esztétikai ötösre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Maíra Acayaba)

rio de janeiro | brazília | megváltó | esőerdő | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom