A világ jelenlegi talán legjobb prémium rumja kóstolható az egyik budapesti étteremben

Önmagában és koktélban is csodálatos.

Régi amerikai autók, markáns szivarok, felszabadult tánc, ütemes ritmusok, gyönyörű tengerpart – nagyjából ezek jutnak eszünkbe Kubáról. A távoli helynek van ám egy sejtelmes része is, amit a turisták kevésbé ismernek, és úgymond el van zárva a nagyközönség elől –

Kuba ezen arcát mutatja meg a sziget egyik legpatinásabb rumja, a nagyon komplex, picit zabolázatlan bájjal és nyersességgel rendelkező, szép, citrusos és gyümölcsös Eminente.

A francia tölgyfahordóban érlelt tíz éves tétel száz százalékosan Kubából származik (ottani cukornádból készül, kubai érleléssel és palackozással), ami azért kiemelten fontos, mert  manapság nem minden rum származási országa egyezik meg a címkén feltüntetettel.

A FLAVA Kitchen & More hazánkban elsőként kötött partnerséget az Moët Hennessy csoporthoz tartozó Eminente rum márkával és a magyarországi képviselőjükkel, a Fine Brands Company Zrt-vel, ami azt jelenti, hogy a márka termékei hangsúlyosabban jelennek meg az étterem italkínálatában, valamint új termék bevezetése esetén a Flavában debütál az ital. A megállapodásnak köszönhetően a FLAVA lett az Eminente első nagykövete.

Az Eminente a 19. századi kubai rum reneszánszát testesíti meg. A kubai rummesterek legrangosabb kitüntetését, a Primer Maestro del Ron Cubano címet elnyerő César Martí által készített és tervezett Eminente kiemelkedik a kubai rumok közül, ugyanis termékei tartalmazzák a legmagasabb arányban az aguardientes-t.

Az aguardientes, azaz a kubai melaszból készült eaux-de-vie (egy nyers párlat, amely érleletlen és melaszból készül, az eau-de-vie franciául az „élet vizét” jelenti) adja az Eminente gazdag, összetett, gazdag aromájú ízvilágát.

Az étterem és a márka együttműködése a közös célokon, értékrenden és stílusvilágon alapul. A FLAVA Kitchen & More egy igazi belvárosi oázis, filozófiájának alapja, hogy a világ legnépszerűbb gasztrokultúráiból, például az észak-afrikai, közel-keleti és latin-amerikai konyhából merít ihletet ételeihez és italaihoz.

Az Eminente jellegzetes jegyei vizuálisan is megjelennek az étteremben, emellett az italkínálatban hangsúlyosabban szerepelnek a márka termékei és az ezeken alapuló koktélok.

„Izgatottak vagyunk, hogy egy olyan márka flagship egységévé válhattunk, amely stílusa és filozófiája megegyezik éttermünkével. Hatalmas elismerés számunkra, hogy Magyarországon elsőként dolgozhatunk együtt az Eminentével ilyen szinten. Az együttműködés során fontos cél mindkét fél számára, hogy vendégeinknek különleges, maradandó élményeket okozzunk, nemcsak ízeinkkel, hanem egyedi hangulatunkkal is” – mondta Mesterházy László, a FLAVA Kitchen & More Hospitality & Guest Experience vezetője.

Az Eminente rumokkal a közelgő hónapokban több, tematikus, kubai hangulatú, a márka termékei által inspirált eseményen ismerkedhetnek meg majd a vendégek. Az eseményekről a FLAVA Kitchen & More közösségi média oldalain lehet tájékozódni.

étterem | kubai | eminente | flava | rum

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki egy egymillió forintos menü a világ egyik legdrágább éttermében

Szakértők szerint ekkor kellene vacsorázni

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Így tart ki veled még szeptemberben is a nyár Buda titkos kertjében!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom