Close
Egészen új foglalási opciót vezetett be egy neves légitársaság

Egészen új foglalási opciót vezetett be egy neves légitársaság

A komfortérzet javítása, a privátszféra növelése és a távolságtartás betartása érdekében felajánlja utasainak a szomszédos ülés(ek) lefoglalásának lehetőségét az Emirates. A szolgáltatás a turistaosztályon is elérhető.

Minden érvényes foglalással rendelkező utas akár három üres szomszédos helyet is megvásárolhat közvetlenül az indulást megelőzően. Az ülőhelyeket előre lefoglalni viszont nem lehet, kizárólag a check-in pultnál lesznek elérhetőek a gép felszállása előtt.

Az üres ülőhelyek ára járatoktól függően ötvenöt és százhatvanöt dollár (kb. 16 ezer és 50 ezer forint) között mozog székenként (plusz adók), a rendelkezésre álló helyek száma pedig attól függ, mennyire telített egy-egy adott járat.

A légitársaság tájékoztatása szerint az opciót elsősorban együtt utazó pároknak és kisgyerekeseknek ajánlják, illetve azok számára, akik járvány idején nagyobb biztonságban érzik magukat, ha nem ül mellettük senki.

A társadalmi távolságtartás betartása érdekében jó néhány légitársaság bevezette a fedélzeti középső ülések blokkolását, a Delta Airlines például április 30-ig még biztosan alkalmazza ezt a szabályt a járatain.

Egy repülési szakértő segítségével mi is bemutattuk már, milyen változásokra számíthatunk a közeljövőben, és hogyan fogunk repülni a járvány lecsengésével.

Közismert, hogy a légi közlekedés a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese. Becslések szerint a légitársaságok a pandémia következtében mintegy 157 milliárd dollár kieséssel kalkulálhatnak, ami sokkal durvább veszteség, mint amit a 2008-as gazdasági világválság okozott. A helyzet tehát cseppet sem rózsás, de Horváth Gábor, az Emirates magyarországi countrymanagere optimista az aktuális szituációval kapcsolatban. Beszélgetés a biztonságos repülésről, elszálló repjegyárakról, Dubajról, és arról, hogy mit lehet tanulni egy ilyen összetett helyzetből.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Rendhagyó módon lehet megnézni Csernobilt a közelgő évforduló alkalmából
Új luxuskategóriás hajóút indul Európában, csak azt nem tudja senki, hová
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom