Close
Egészen új foglalási opciót vezetett be egy neves légitársaság

Egészen új foglalási opciót vezetett be egy neves légitársaság

A komfortérzet javítása, a privátszféra növelése és a távolságtartás betartása érdekében felajánlja utasainak a szomszédos ülés(ek) lefoglalásának lehetőségét az Emirates. A szolgáltatás a turistaosztályon is elérhető.

Minden érvényes foglalással rendelkező utas akár három üres szomszédos helyet is megvásárolhat közvetlenül az indulást megelőzően. Az ülőhelyeket előre lefoglalni viszont nem lehet, kizárólag a check-in pultnál lesznek elérhetőek a gép felszállása előtt.

Az üres ülőhelyek ára járatoktól függően ötvenöt és százhatvanöt dollár (kb. 16 ezer és 50 ezer forint) között mozog székenként (plusz adók), a rendelkezésre álló helyek száma pedig attól függ, mennyire telített egy-egy adott járat.

A légitársaság tájékoztatása szerint az opciót elsősorban együtt utazó pároknak és kisgyerekeseknek ajánlják, illetve azok számára, akik járvány idején nagyobb biztonságban érzik magukat, ha nem ül mellettük senki.

A társadalmi távolságtartás betartása érdekében jó néhány légitársaság bevezette a fedélzeti középső ülések blokkolását, a Delta Airlines például április 30-ig még biztosan alkalmazza ezt a szabályt a járatain.

Egy repülési szakértő segítségével mi is bemutattuk már, milyen változásokra számíthatunk a közeljövőben, és hogyan fogunk repülni a járvány lecsengésével.

Közismert, hogy a légi közlekedés a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese. Becslések szerint a légitársaságok a pandémia következtében mintegy 157 milliárd dollár kieséssel kalkulálhatnak, ami sokkal durvább veszteség, mint amit a 2008-as gazdasági világválság okozott. A helyzet tehát cseppet sem rózsás, de Horváth Gábor, az Emirates magyarországi countrymanagere optimista az aktuális szituációval kapcsolatban. Beszélgetés a biztonságos repülésről, elszálló repjegyárakról, Dubajról, és arról, hogy mit lehet tanulni egy ilyen összetett helyzetből.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom