Close
Egészen új foglalási opciót vezetett be egy neves légitársaság

Egészen új foglalási opciót vezetett be egy neves légitársaság

A komfortérzet javítása, a privátszféra növelése és a távolságtartás betartása érdekében felajánlja utasainak a szomszédos ülés(ek) lefoglalásának lehetőségét az Emirates. A szolgáltatás a turistaosztályon is elérhető.

Minden érvényes foglalással rendelkező utas akár három üres szomszédos helyet is megvásárolhat közvetlenül az indulást megelőzően. Az ülőhelyeket előre lefoglalni viszont nem lehet, kizárólag a check-in pultnál lesznek elérhetőek a gép felszállása előtt.

Az üres ülőhelyek ára járatoktól függően ötvenöt és százhatvanöt dollár (kb. 16 ezer és 50 ezer forint) között mozog székenként (plusz adók), a rendelkezésre álló helyek száma pedig attól függ, mennyire telített egy-egy adott járat.

A légitársaság tájékoztatása szerint az opciót elsősorban együtt utazó pároknak és kisgyerekeseknek ajánlják, illetve azok számára, akik járvány idején nagyobb biztonságban érzik magukat, ha nem ül mellettük senki.

A társadalmi távolságtartás betartása érdekében jó néhány légitársaság bevezette a fedélzeti középső ülések blokkolását, a Delta Airlines például április 30-ig még biztosan alkalmazza ezt a szabályt a járatain.

Egy repülési szakértő segítségével mi is bemutattuk már, milyen változásokra számíthatunk a közeljövőben, és hogyan fogunk repülni a járvány lecsengésével.

Közismert, hogy a légi közlekedés a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese. Becslések szerint a légitársaságok a pandémia következtében mintegy 157 milliárd dollár kieséssel kalkulálhatnak, ami sokkal durvább veszteség, mint amit a 2008-as gazdasági világválság okozott. A helyzet tehát cseppet sem rózsás, de Horváth Gábor, az Emirates magyarországi countrymanagere optimista az aktuális szituációval kapcsolatban. Beszélgetés a biztonságos repülésről, elszálló repjegyárakról, Dubajról, és arról, hogy mit lehet tanulni egy ilyen összetett helyzetből.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

középső ülés | repülés | utazás | megvásárolható | járvány

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram