Én nem tudok minden évben ugyanoda utazni – Vagy mégis?

Nem mindig a méret a lényeg, ez így van az írott szövegek kapcsán is. Mivel rengeteg olyan dolgot látunk és hallunk a hétköznapok során, ami megérint, elgondolkodtat, zavar vagy éppen inspirál bennünket, úgy döntöttünk, elmondjuk a véleményünket, méghozzá röviden és tömören. Fülöp Luca szerzőnknek most a kényelem és az utazás kapcsolatáról van mondanivalója.

Az új év és annak első két-három hónapja mi másról is szólhatna, mint a tervezésről. Ehhez nálunk hozzátartozik az is, hogy gőzerővel keressük, hova menjünk nyaralni és persze mikor, hogy év közben beiktassunk-e egy pár napos városnézést valami olyan helyen, amihez nem kell repülőre ülni és hosszan utazni, és persze a legfontosabb: új területeket fedezzünk fel, vagy maradjunk a jól bevált forgatókönyvek valamelyikénél? A nagy utazási láz nálam csak néhány éve indult el, ezért még elég hosszú az a lista, ami olyan kontinenseket, országokat és városokat tartalmaz, ahova szívesen elmennék, mindig arra törekszem, hogy ezek közül válogassunk.

Idén viszont máshogy érzek.

Jólesne egy már megismert területre visszamenni, ahol bár érhetnek meglepetések, azért mégis ismerősen csengenek az utcanevek, és tudom, melyik kávézóban lehet a legjobb reggeli serkentőt kapni, vagy hova érdemes beugrani, ha egy szép, helyben készült cipőre vágynék. Ahol nem kell állandóan a térképet bújni és azon stresszelni, eljutottunk-e az összes fontos nevezetességhez és múzeumhoz. Egy szó mint száz, úgy néz ki, hogy a kényelem, a pihenés és a biztonság felértékelődni látszik, ha az utazásról kérdeznek. Ha hajt is még a kíváncsiság, az ismeretlen megismerése iránti vágy, azt mondom, ne erőltessük a világjáró életérzést, ne akarjuk folyton megtalálni az újat.

Nyugodtan lassuljunk csak le!

Ez is érdekelhet:

Búcsúzzunk el a szuvenírként vásárolt hűtőmágnesektől!

Egészen fura kapcsolatot ápolok a hűtőmágnesekkel.

kényelem | tárca | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom