Close
Ennyi időt érdemes várnod, mielőtt közös utazásra indulsz az új pároddal

Ennyi időt érdemes várnod, mielőtt közös utazásra indulsz az új pároddal

Teljesen normális, hogy egy friss párkapcsolatban minél több időt szeretnénk a másikkal tölteni, talán még egy közös nyaralás is hamar szóba kerül. De vajon mennyi idő után érdemes belevágni a közös utazásba, hogy ne legyen csalódás a vége?

A helyzet az, bármennyire is tökéletesnek tűnik az elején minden, mégiscsak ajánlott várni egy kicsit, mielőtt megvennénk azt a két repülőjegyet vagy lefoglalnánk a szállást egy hosszú hétvégére. Legalábbis ez derült ki egy friss felmérésből, amelyben ezerötszáz brit állampolgárt kérdeztek meg ezzel kapcsolatos tapasztalataikról.

Az eredmény szerint legalább hét hónapot érdemes várni, mielőtt elindulunk egy közös vakációra az új párunkkal.

Azok a friss szerelmesek, akik ennél hamarabb vágtak neki az útnak, jelentős arányban (húsz százalék) szakítottak, néhányan még azelőtt, hogy egyáltalán hazaértek volna. A legtöbb szakítás oka egyértelműen az volt, hogy a két fél még nem ismerte eléggé egymást. Ahhoz biztosan nem, hogy az utazás közben felmerülő problémákat higgadtan, közös erővel meg tudják oldani. Az igazság ugyanis az, hogy egy nyaralás jó esetben persze a pihenésről és kikapcsolódásról szól, ám olyankor számos szituáció fordulhat elő, amelyek veszekedéshez vezethetnek, és negatív érzéseket kelthetnek.

Akkor is szakítás lehet a közös utazás vége, ha nem merül fel különösebb probléma, egyszerűen csak kiderül, hogy a két fél nem képes elviselni egymást hosszú napokon keresztül. A válaszadók egyharmada egyetértett azzal, hogy a kapcsolat végét jelentheti, ha túl hamar derülnek ki a másik fél idegesítő, esetleg taszító szokásai.

Hasonló eredményre jutott egy korábbi felmérés is, amiből az tűnt ki, hogy

a legtökéletesebb időpont az első közös vakációzáshoz a tizedik hónap.

Kétségtelen, hogy egy idegen hely együttes felfedezése és a sok-sok új tapasztalat képes közelebb hozni egymáshoz egy friss párost. A megkérdezettek szerint a sikeres első vakációhoz azonban elengedhetetlen a megfelelő tervezés és a gondosan kiválasztott helyszín. Az más kérdés, hogy pont a helyszín kiválasztása szokott a legtöbb vitához vezetni, de ha már ebben sem sikerül megegyezni, akkor talán jobb el sem indulni.

Manapság az sem jelenthet akadályt, ha egyedül kell nekivágni egy jó kis túrának. Ennek az előnyeiről alig pár napja írtunk részletesen.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom