Close
Itt a lehetőség, hogy vonattal fedezzünk fel négy kontinenst, öt nemzeti parkot és húszgyönyörű várost

Itt a lehetőség, hogy vonattal fedezzünk fel négy kontinenst, öt nemzeti parkot és húszgyönyörű várost

Szinte az egész világot körbeutazhatjuk egy ötvenhat napos vonatút keretein belül.

A különleges utazást a Railbookers szervezi: gondosan kiválasztották a legnépszerűbb úti célokat, és az alapján állították össze a tökéletes útvonalat. Azt mondják, elképzelni sem lehet, hogy a résztvevők mennyi mindent látnak és tapasztalnak meg egy ilyen kalandos vakáció során.

Az ötvenhat napos vonatút négy kontinensen, tizenöt országon, huszonkét városon és öt nemzeti parkon vezet keresztül.

Olyan ikonikus helyekre kalauzolja el az utasokat, mint például a kínai nagy fal, a moszkvai Vörös tér, a Central Park New Yorkban, vagy a Buckingham-palota, az Eiffel-torony, a Kolosszeum, Velence lagúnái és Auszria császári palotái.

Ráadásul ez csak a kezdet, hiszen a Transzszibériai vasútvonalon keresztül egészen Mongóliáig vezet az út, ahol egy tradicionális jurtában lehet tölteni egy éjszakát. Másnap folytatódik a túra, az ázsiai állomások között szerepel például Peking és Hongkong is, majd következhet Ausztrália felfedezése, végül pedig az Egyesült Államok legnagyobb városai és lenyűgöző nemzeti parkjai.

Az út számos kiegészítő szolgáltatást is tartalmaz, például városnéző túrákat, transzfert és étkezéseket, a kontinensek közti ugráláshoz szükséges három repülőjegyet azonban nem. A világ körüli vonatozás ára nagyjából százezer forintra jön ki naponta, a teljes kaland ára kis híján hatmillió forint.

“A legtöbb utazó számára egy élet is kevés ahhoz, hogy ennyi mindent megtapasztaljon, de amikor csatlakoznak hozzánk, csupán egyetlen vonatútra van szükség. Mindannyian utaztunk már sokat repülővel vagy hajóval, de ha igazán ki akarjuk élvezni a tájak sokszínűségét, akkor semmi sem versenyezhet a vonatozással” – magyarázta John Vavrina, a Railbookers alelnöke. Ha bővebben is érdekel a lehetőség, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Railbookers)

kontinensek | vonat | utazás | városok | nemzeti park

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram