Close
Ezzel az őrületes TikTok-trükkel többé nem okoz gondot az eper megtisztítása

Ezzel az őrületes TikTok-trükkel többé nem okoz gondot az eper megtisztítása

Bár az eper levelei elvileg ehetők, az édes gyümölcsöt sokkal szívesebben fogyasztjuk. Leggyakrabban megfogjuk a leveleinél és leharapjuk a bogyós termést. Ha azonban salátához vagy desszerthez készítjük elő, a megtisztítása hosszabb időt vehet igénybe. Többé azonban nem kell ezzel bajlódnunk, egy TikTok-trükk ugyanis minden eddiginél könnyebbé teszi a folyamatot.

Dean Edwards séf a TikTokon osztotta meg kedvenc módszerét az eper leveleinek eltávolítására. Egyetlen eszközt, egy szívószálat használ csupán. A szívószálat a gyümölcs aljától kezdve a tetejéig benyomja, majd kihúzza a levelekkel együtt.

A praktikának köszönhetően az eper legfinomabb, leglédúsabb részei maradnak csak meg.

@deanedwardschef How to hull a strawberry #cookinghack #foodtips #foodhack #ukfood #tiktokfood #cookingtips #tiktokuk #foodie #food #cook ♬ original sound – Dean Edwards

Azok, akik nem akarják elpazarolni az eper ilyen módon eltávolított részeit, akár turmixot is készíthetnek belőle. Sokan önmagában is megeszik a szamóca levelét, mely polifenolokat és C-vitamint is tartalmaz, így javíthatja a szív egészségét, csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és erősítheti az immunrendszert is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

konyhai trükk | tiktok | eper | gyümölcs | trükk

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram