Látványos új múzeum nyílt meg az egyik legnépszerűbb európai városban

Madrid számos fantasztikus múzeumnak és művészeti galériának ad otthont, nem csoda, hogy a közelmúltban a világ legjobb kulturális városai közé sorolták. A spanyol fővárosban nemrégiben nyílt meg az új kulturális tere, amely az ország építészete előtt tiszteleg.

A magyarra Építészet Házaként lefordítható múzeum a közlekedési minisztérium egyik épületében talált otthonra, célja pedig az, hogy bemutassa a spanyol építészet legjavát és feltárja múltjának titkait, valamint leleplezze a jövő irányzatait.

Emellett számos érdekességet meg lehet tudni a spanyol várostervezés sajátosságairól is.

A múzeumban jelenleg három kiállítás és egy audiovizuális installáció tekinthető meg. Az Ország építése tárlaton hatvanöt modellen keresztül mutatják be Spanyolország leghíresebb épületeit. A második kiállításon az új építészeti irányzatok kerülnek a figyelem középpontjába, a harmadik pedig az elmúlt tíz évben megnyitott barcelonai építészirodák modellgyűjteményeit mutatja be.

Az Építészet Háza abban bízik, hogy a jövőben megduplázhatják a kiállítások számát a rendelkezésükre álló helyek növelésével.

(Forrás: TimeOut, fotók: La Casa de la Arquitectura)

építészet | múzeum | madrid | kiállítás | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom