Close
Valamit nagyon tud ez a tóparti kis ház

Valamit nagyon tud ez a tóparti kis ház

Helyi anyagokból készített fenntartható épületet a HaysomWardMiller Architects Skóciában. A tóparti házikó elnyerte a Riba Év Háza díját 2018-ban.

A Lochside House egy három blokkból álló épületcsoport, amelyhez hozzákapcsolódik a kerámiaművész tulajdonos műhelye is.

Az épület tökéletesen simul a tájba: a tető formái a környező zord hegyekét tükrözik, a hatalmas ablakokból csodás kilátás nyílik a vad természetre.

Helyiek a felhasznált anyagok is: égetett vörösfenyő, amelyet szárazon rakott kőfal óv. És persze megjelenik a fenntarthatóság is, semmilyen közüzemi hálózatra nincs rákötve, a ház elvan a fúrt kútból származó vízen és a napfényen.

A RIBA díja mellett a Lochside House skót építészeti díjat is nyert.

RIBA International Prize | dizájn | tópart | fenntarthatóság | építészet

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram