Close
Érdekes módon alakulnak a sörfogyasztási szokásaink

Érdekes módon alakulnak a sörfogyasztási szokásaink

Tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak az EU-ban, mint egy évvel korábban.

Az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat legfrissebb adatai szerint 34,8 milliárd liter sört gyártottak tavaly az Európai Unióban, ebből a mennyiségből pedig 1,7 milliárd liter volt alkoholmentes vagy csekély (0,5 százalékosnál kisebb) alkoholtartalmú.

Tehát az alkoholmentes sörök még mindig csupán töredékét képezik a sörpiacnak, ugyanakkor az elmondható, hogy egyre nagyobb a kereslet irántuk.

Tavaly húsz százalékkal többet gyártottak alkoholmentes vagy csekély alkoholtartalmú sörökből, mint 2020-ban.

Az alkoholos sörök esetében is tapasztalható némi növekedés, azonban mindössze három  százalékos a 2020-as értékhez képest. A legnagyobb termelő ezúttal is Németország volt évi 7,3 milliárd literrel, Lengyelországban és Spanyolországban 3,7 milliárd liter sört gyártottak tavaly, Hollandiában pedig 2,5 milliárdot.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Maszol)

európai unió | Európa | sörpiac | alkoholmentes sör | sör

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram