Close
Sörrajongóknak ennél jobb lakóparktervet még nem készítettek

Sörrajongóknak ennél jobb lakóparktervet még nem készítettek

Jó hír érkezett Dublinból a Guinness rajongóinak.

Felújíthatják az ikonikus sör otthonaként ismert St James’s Gate-et, ahol a tervek szerint lakások és boltok kapnak majd helyet. A projekt, amely a sokatmondó Guinness nevet kapta, a Ballymore ingatlanfejlesztő cég égisze alatt zajlik a történelmi épületek és a sörfőzde megőrzésével. Háromszáz új lakás épül majd ott, emellett irodák is készülnek.

A környék az egykor ott található Szent Jakab Kapujáról kapta a nevét, amely a város nyugati bejárata volt a középkorban,

és ott kezdődött a Dublinból Santiago de Compostelába vezető Camino is.

Az eredeti kapu 1734-ben megsemmisült, de a nevét megőrizte a terület és Arthur Guinness sörfőzdéje is, amely 1759-ben települt oda. Jelenleg a gyár mellett raktár és múzeum is található a városrészben. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mikor kezdődnek az építkezések, de az egyik látványterven 2030-as dátum jelzi a komplexum elkészültét.

Van már ugyanakkor megvalósult projekt is, amelynek során sörfőzdéből készült társasház, Lyonban pedig egy klisémentes söröző hívogatja az aranyló nedűre szomjazókat.

(Forrás és képek: TimeOut)

St James’s Gate | lakás | sör | felújítás | sörfőzde

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram