Close
Így lett egy patinás sörfőzdéből kivételes társasház New Yorkban

Így lett egy patinás sörfőzdéből kivételes társasház New Yorkban

Egykoron a Rheingold ott munkálkodó sörfőzdéje vonzotta oda a brooklyniakat, hamarosan New York Bushwick negyedének egyik legkeresettebb társasháza lehet ez az ODA Architecture által valóra váltott kilencszáz lakásos épület.

A Denizent kifejezetten a bushwickiaknak tervezték.

Ugyan nem ez a környék számít Brooklyn legelőkelőbb részének, de folyamatosan változik és fejlődik, amire a legjobb és legújabb példa ez a cseppnyit futurisztikus hatású épület.

Brooklyn hangulata az utóbbi esztendőkben a művészi és az alternatív irány felé tendál, úgyhogy nem véletlenül pingáltak tíz óriásfestményt az 54 Nollnál felépített lakóház belső falaira. A tíz alkotásból öt az épületek között berendezett szépséges parkból is látható, a többiben a majdani bérlők és tulajdonosok gyönyörködhetnek.

A kis zöld sétánya mellett a mélyen süllyesztett rozsdás ablakai keltik fel a figyelmet, nem beszélve a folyosóiról, melynek falait az említett színes képek díszítik.

Eléggé inspiráló hangulatú és panorámájú stúdiók várják a művészlelkű és a kreatívvénával megáldott bérlőket, de kétszobás apartmanokat is rejt az épületegyüttes. A kisebb stúdiókért kétezer-egyszáz, a kétszobás lakásokért nagyjából háromezer-hatszáz dollárt kell kicsengetniük havonta.

Ahogy az ehhez hasonló új építésű modern társasházaknál már megszokott, a tervezők odafigyeltek a közösségi igények kiszolgálására, ezért az első emeleten kávézót, sörözőt, társalgót, és gyerekjátszóházat rendeztek be, de még egy mászófalat is alkottak.

Az odaköltözők legnagyobb kedvence azonban minden bizonnyal a parkosított tetőterasz lesz, ahonnan egész Brooklynt és Manhattant belátni, és még minigolfozni is lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: 6sqft.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom