Close
Így lett egy patinás sörfőzdéből kivételes társasház New Yorkban

Így lett egy patinás sörfőzdéből kivételes társasház New Yorkban

Egykoron a Rheingold ott munkálkodó sörfőzdéje vonzotta oda a brooklyniakat, hamarosan New York Bushwick negyedének egyik legkeresettebb társasháza lehet ez az ODA Architecture által valóra váltott kilencszáz lakásos épület.

A Denizent kifejezetten a bushwickiaknak tervezték.

Ugyan nem ez a környék számít Brooklyn legelőkelőbb részének, de folyamatosan változik és fejlődik, amire a legjobb és legújabb példa ez a cseppnyit futurisztikus hatású épület.

Brooklyn hangulata az utóbbi esztendőkben a művészi és az alternatív irány felé tendál, úgyhogy nem véletlenül pingáltak tíz óriásfestményt az 54 Nollnál felépített lakóház belső falaira. A tíz alkotásból öt az épületek között berendezett szépséges parkból is látható, a többiben a majdani bérlők és tulajdonosok gyönyörködhetnek.

A kis zöld sétánya mellett a mélyen süllyesztett rozsdás ablakai keltik fel a figyelmet, nem beszélve a folyosóiról, melynek falait az említett színes képek díszítik.

Eléggé inspiráló hangulatú és panorámájú stúdiók várják a művészlelkű és a kreatívvénával megáldott bérlőket, de kétszobás apartmanokat is rejt az épületegyüttes. A kisebb stúdiókért kétezer-egyszáz, a kétszobás lakásokért nagyjából háromezer-hatszáz dollárt kell kicsengetniük havonta.

Ahogy az ehhez hasonló új építésű modern társasházaknál már megszokott, a tervezők odafigyeltek a közösségi igények kiszolgálására, ezért az első emeleten kávézót, sörözőt, társalgót, és gyerekjátszóházat rendeztek be, de még egy mászófalat is alkottak.

Az odaköltözők legnagyobb kedvence azonban minden bizonnyal a parkosított tetőterasz lesz, ahonnan egész Brooklynt és Manhattant belátni, és még minigolfozni is lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: 6sqft.com)

apartman | társasház | közösségi | lakás | terasz

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram