Close
Korábbi lepárlóüzemből varázsoltak stílusos coworking irodát Brnóban

Korábbi lepárlóüzemből varázsoltak stílusos coworking irodát Brnóban

Befejezetlennek tűnő falak, ósdi gerendák és egy használaton kívüli felvonóban berendezett bár fogadja a dolgozót ebben a csehországi coworking irodában.

A The Distillerynek egy egykori lepárlóüzem ad otthont Brnóban. A helyi kötődésű Kogaa stúdió ötlete volt az egész, amely az átalakításkor igyekezett változatlan állapotban meghagyni az épület nagyobb részét.

Ez a szociális jellegű vállalkozás az építészek első ilyen projektje, melynek fő célja az elhagyatott, vagy pusztulófélben lévő, de még értékes épületek helyreállítása.

A 19. században felhúzott üzem olyan rossz állapotba került az évek során, hogy le akarták bontani, ám mielőtt nekilendült volna a hatalmas kőgolyó, közbelépett a Kogaa, hogy lenne egy mentőötletük.

A rekonstrukció során megpróbálták kiemelni az épület egyedi tulajdonságait, és az emlékek mellett meghagyták az ablakkereteket, a padlóburkolatot és jó néhány falat.

Lebontották viszont a második és a harmadik emeleti mennyezetet, az így felszabadult tereken pedig előadásoknak, meetingeknek és workshopoknak otthont adó helyiséget rendeztek be. Természetesen a privát irodáknak szeparált rész jutott.

Az eredeti liftkabinból egy udvarra nyíló bár lett, ahol a szabad ég alatt iszogathatnak a vendégek.

A szobák dekorációját nem bonyolították túl: a legizgalmasabb részei a korábbi installációkból és újrahasznosított kiállítási tárgyakból eszkábált, szabálytalan formájú rózsaszín asztalok.

(Fotók: Deezen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom