Close
Korábbi lepárlóüzemből varázsoltak stílusos coworking irodát Brnóban

Korábbi lepárlóüzemből varázsoltak stílusos coworking irodát Brnóban

Befejezetlennek tűnő falak, ósdi gerendák és egy használaton kívüli felvonóban berendezett bár fogadja a dolgozót ebben a csehországi coworking irodában.

A The Distillerynek egy egykori lepárlóüzem ad otthont Brnóban. A helyi kötődésű Kogaa stúdió ötlete volt az egész, amely az átalakításkor igyekezett változatlan állapotban meghagyni az épület nagyobb részét.

Ez a szociális jellegű vállalkozás az építészek első ilyen projektje, melynek fő célja az elhagyatott, vagy pusztulófélben lévő, de még értékes épületek helyreállítása.

A 19. században felhúzott üzem olyan rossz állapotba került az évek során, hogy le akarták bontani, ám mielőtt nekilendült volna a hatalmas kőgolyó, közbelépett a Kogaa, hogy lenne egy mentőötletük.

A rekonstrukció során megpróbálták kiemelni az épület egyedi tulajdonságait, és az emlékek mellett meghagyták az ablakkereteket, a padlóburkolatot és jó néhány falat.

Lebontották viszont a második és a harmadik emeleti mennyezetet, az így felszabadult tereken pedig előadásoknak, meetingeknek és workshopoknak otthont adó helyiséget rendeztek be. Természetesen a privát irodáknak szeparált rész jutott.

Az eredeti liftkabinból egy udvarra nyíló bár lett, ahol a szabad ég alatt iszogathatnak a vendégek.

A szobák dekorációját nem bonyolították túl: a legizgalmasabb részei a korábbi installációkból és újrahasznosított kiállítási tárgyakból eszkábált, szabálytalan formájú rózsaszín asztalok.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Fotók: Deezen)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom