Korábbi lepárlóüzemből varázsoltak stílusos coworking irodát Brnóban

Befejezetlennek tűnő falak, ósdi gerendák és egy használaton kívüli felvonóban berendezett bár fogadja a dolgozót ebben a csehországi coworking irodában.

A The Distillerynek egy egykori lepárlóüzem ad otthont Brnóban. A helyi kötődésű Kogaa stúdió ötlete volt az egész, amely az átalakításkor igyekezett változatlan állapotban meghagyni az épület nagyobb részét.

Ez a szociális jellegű vállalkozás az építészek első ilyen projektje, melynek fő célja az elhagyatott, vagy pusztulófélben lévő, de még értékes épületek helyreállítása.

A 19. században felhúzott üzem olyan rossz állapotba került az évek során, hogy le akarták bontani, ám mielőtt nekilendült volna a hatalmas kőgolyó, közbelépett a Kogaa, hogy lenne egy mentőötletük.

A rekonstrukció során megpróbálták kiemelni az épület egyedi tulajdonságait, és az emlékek mellett meghagyták az ablakkereteket, a padlóburkolatot és jó néhány falat.

Lebontották viszont a második és a harmadik emeleti mennyezetet, az így felszabadult tereken pedig előadásoknak, meetingeknek és workshopoknak otthont adó helyiséget rendeztek be. Természetesen a privát irodáknak szeparált rész jutott.

Az eredeti liftkabinból egy udvarra nyíló bár lett, ahol a szabad ég alatt iszogathatnak a vendégek.

A szobák dekorációját nem bonyolították túl: a legizgalmasabb részei a korábbi installációkból és újrahasznosított kiállítási tárgyakból eszkábált, szabálytalan formájú rózsaszín asztalok.

(Fotók: Deezen)

közösségi | co-working | dizájn | lepárlóüzem | Brno

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom