Close
Érdemes ebbe a francia városba tervezni az utazást, öt múzeum is ingyenesen látogatható a nyáron

Érdemes ebbe a francia városba tervezni az utazást, öt múzeum is ingyenesen látogatható a nyáron

Júliusban és augusztusban is ingyenesen látogatható öt bordeaux-i múzeum. A délnyugat-franciaországi város így kedveskedne mindazoknak, akik a Riviéra helyett inkább őket választanák. 

Természetrajzi múzeum

Kicsit több mint egy éve nyílt újra egy hosszú ráncfelvarrás után a város egyik legkedveltebb múzeuma. Sok időt és energiát áldoztak a modernizálásra, digitalizálásra is. Mi több, megalkották a kisbabák múzeumát is, a hat évnél fiatalabb kicsikre szabva. Itt a legkisebbek hallás, tapintás alapján ismerkedhetnek a flórával és faunával, intézményesített körülmények között.

CAPC

1983 óta Franciaország egyik legjobban felszerelt, legfontosabb kortárs múzeuma, ami most is több tárlattal várja mindazokat, akik elmélyülnének a jelen művészeti trendjeiben.

Történeti múzeum

Az őskortól egészen a jelenig göngyölítik fel Bordeaux és környéke színes történelmét. A fiatalabb látogatóknak kincskeresést, telefonos, interaktív tárlatvezetést is tartanak.

Szépművészeti múzeum

Nem kevesebb mint nyolcezer műalkotással egy valódi kincsesbánya a bordeaux-i szépművészeti múzeum. Egész napos programnak ajánljuk, akár lelkes amatőröknek, akár művészeti tanulmányaikat végzőknek is. Külön szoborparkot is találunk náluk.

Dizájnmúzeum

A Lalande-birtokon találjuk a rendhagyó múzeumot, ahol a szépművészetek helyett a dizájn került a fókuszba. Most például egy több mint hatszáz párból álló sneakerkiállítással készülnek, limitált szériák darabjaival, filmes kellékekkel, különlegességekkel, Adidastól Pradáig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: a múzeumok sajátjai, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom