Close
Érdemes ebbe a francia városba tervezni az utazást, öt múzeum is ingyenesen látogatható a nyáron

Érdemes ebbe a francia városba tervezni az utazást, öt múzeum is ingyenesen látogatható a nyáron

Júliusban és augusztusban is ingyenesen látogatható öt bordeaux-i múzeum. A délnyugat-franciaországi város így kedveskedne mindazoknak, akik a Riviéra helyett inkább őket választanák. 

Természetrajzi múzeum

Kicsit több mint egy éve nyílt újra egy hosszú ráncfelvarrás után a város egyik legkedveltebb múzeuma. Sok időt és energiát áldoztak a modernizálásra, digitalizálásra is. Mi több, megalkották a kisbabák múzeumát is, a hat évnél fiatalabb kicsikre szabva. Itt a legkisebbek hallás, tapintás alapján ismerkedhetnek a flórával és faunával, intézményesített körülmények között.

CAPC

1983 óta Franciaország egyik legjobban felszerelt, legfontosabb kortárs múzeuma, ami most is több tárlattal várja mindazokat, akik elmélyülnének a jelen művészeti trendjeiben.

Történeti múzeum

Az őskortól egészen a jelenig göngyölítik fel Bordeaux és környéke színes történelmét. A fiatalabb látogatóknak kincskeresést, telefonos, interaktív tárlatvezetést is tartanak.

Szépművészeti múzeum

Nem kevesebb mint nyolcezer műalkotással egy valódi kincsesbánya a bordeaux-i szépművészeti múzeum. Egész napos programnak ajánljuk, akár lelkes amatőröknek, akár művészeti tanulmányaikat végzőknek is. Külön szoborparkot is találunk náluk.

Dizájnmúzeum

A Lalande-birtokon találjuk a rendhagyó múzeumot, ahol a szépművészetek helyett a dizájn került a fókuszba. Most például egy több mint hatszáz párból álló sneakerkiállítással készülnek, limitált szériák darabjaival, filmes kellékekkel, különlegességekkel, Adidastól Pradáig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: a múzeumok sajátjai, Unsplash)

bordeaux | franciaország | múzeum | múzeumba járás | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram