Close
Két világhírű múzeum is újranyitott, de kicsit másképp

Két világhírű múzeum is újranyitott, de kicsit másképp

Újra fogadott látogatókat a madridi Prado, amely legutóbb az 1930-as években volt zárva ilyen sokáig. 

A március közepén bezárt intézményben szombaton ezernyolcszázan nézhették meg a tárlatok egy bizonyos részét, és csupán a kijelölt útvonalon haladva gyönyörködhettek a képekben. A bejáratnál testhőmérséklet-mérésen estek át a látogatók, odabent mindenkinek kötelező volt maszkot viselnie, illetve a megfelelő távolságot betartania.

Az 1819-ben megnyitott Prado a világ egyik leghíresebb szépművészeti múzeuma, a spanyol művészeti alkotások legjelentősebb kiállítóhelye.

Megnyitott a versailles-i kastély is. A békeidőben megszokott létszámhoz képest csupán ötödannyi látogatót engedtek be a kétezer-háromszáz szobás palotába, melyet a Pradóhoz hasonlóan maszkban és kijelölt útvonalon lehet bejárni.

2019-ben nyolcmillióan keresték fel a vílághírű kastélyt – kilencven százalékuk külföldről –, az elmúlt napok fokozatos újranyitása óta ellenben gyakorlatilag csak franciák érkeznek. A patinás fővárosi intézmény, a Louvre a tervek szerint július 6-án nyitja majd meg kapuit.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay, Unsplash)

párizs | megnyitott | újra | képtár | Prado

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram