Ez a gyönyörű, érintetlen sziget a világ egyik legkevésbé látogatott helye

Mindössze két szigetből áll az Afrika partjainál elterülő napsütötte Sao Tomé és Principe, ahol jó eséllyel alig találkozni turistákkal.

A World Population Review statisztikái szerint ez a gyönyörű terület az egyik legkevésbé látogatott hely a bolygón. A járvány előtt mindössze 35 ezren érkeztek a természeti szépségekben bővelkedő trópusi paradicsomba.

Az Afrika nyugati partjainál, a Guineai-öbölben, az Egyenlítő mentén két szigetből álló, kedvező éghajlata (az éves átlaghőmérséklet huszonhét fok) miatt bármikor ajánlható ország a második legkisebbnek számít Afrikában. Teljes függetlenségét 1975-ben nyerte el Portugáliától.

A Lonely Planet jellemzése szerint Principe szigete (ahol csupán hétezren élnek) egy csodálatos elveszett világ.

Fantasztikus, fehérhomokos strandokat találni ott, a zöld lombkoronák folyamát ősi sziklatornyok törik meg.

Izgalmas dzsungeltúrákon lehet részt venni, és kiváló opció búvárkodásra, valamint madármegfigyelésre, ezekből pedig könnyedén kitalálható, hogy elsősorban a természetjáróknak ajánlott. Az UNESCO által védett területen rengeteg növény- és állatfaj él, gyakorlatilag teljesen háborítatlanul.

A Praia Banana sokak szerint a világ egyik legszebb strandja; a hely banánszerű formájáról kapta a nevét, és korábban egy Bacardi-reklámban is szerepelt.

Mi különbözteti meg az átlagos kerékpárutakat a világ legjobbjaitól? A panoráma, ami fogadja a bicikliseket. A Norvégia partjainál elterülő szigetektől Anglia buja, lankás vidékéig találhatunk olyan festői utakat, amiken egyszer az életben érdemes végigtekerni.

utazás | sziget | Sao Tomé és Principe | úti cél | dzsungel

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom