Close
A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley Passport Index évente összeállít egy listát a világ legerősebb, azaz leghatékonyabb útleveleiről.

A lista éllovasa már négy év óta töretlenül Japán, amelynek az útlevelével 191 országot lehet meglátogatni. A felkelő nap országát Szingapúr követi 190 országgal, majd a dobogó alsó fokán holtverseny alakult ki Németország és Dél-Korea között – mindkét útlevéllel 189 országba utazhatunk el.

A magyar útlevél idén is a legerősebbek között van a maga tizedik helyével.

Bár azt tegyük hozzá, hogy itt nem a sportversenyeknél megszokott sorrendkalkulációt alkalmazzák – így a Henley & Partner kimutatásában hiába van mondjuk két harmadik helyezett, negyediket is hirdetnek. Így bár tizedik helyen vagyunk, huszonhat ország is megelőz minket a sokszoros holtverseny miatt. Az erősség mértékegységét egyébként az alapján határozták meg, hogy az adott útlevéllel hány országba lehet könnyen vagy aránylag könnyen eljutni, lehetőleg vízum nélkül. A lista alján az afgán útlevél található, amellyel csak huszonhat országba utazhatunk el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Henley Passport Index, kiemelt kép: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom