Close
A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley Passport Index évente összeállít egy listát a világ legerősebb, azaz leghatékonyabb útleveleiről.

A lista éllovasa már négy év óta töretlenül Japán, amelynek az útlevelével 191 országot lehet meglátogatni. A felkelő nap országát Szingapúr követi 190 országgal, majd a dobogó alsó fokán holtverseny alakult ki Németország és Dél-Korea között – mindkét útlevéllel 189 országba utazhatunk el.

A magyar útlevél idén is a legerősebbek között van a maga tizedik helyével.

Bár azt tegyük hozzá, hogy itt nem a sportversenyeknél megszokott sorrendkalkulációt alkalmazzák – így a Henley & Partner kimutatásában hiába van mondjuk két harmadik helyezett, negyediket is hirdetnek. Így bár tizedik helyen vagyunk, huszonhat ország is megelőz minket a sokszoros holtverseny miatt. Az erősség mértékegységét egyébként az alapján határozták meg, hogy az adott útlevéllel hány országba lehet könnyen vagy aránylag könnyen eljutni, lehetőleg vízum nélkül. A lista alján az afgán útlevél található, amellyel csak huszonhat országba utazhatunk el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Henley Passport Index, kiemelt kép: Getty Images)

 

Henley Passport Index | magyar | magyarország | útlevél | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram