Close
A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley Passport Index évente összeállít egy listát a világ legerősebb, azaz leghatékonyabb útleveleiről.

A lista éllovasa már négy év óta töretlenül Japán, amelynek az útlevelével 191 országot lehet meglátogatni. A felkelő nap országát Szingapúr követi 190 országgal, majd a dobogó alsó fokán holtverseny alakult ki Németország és Dél-Korea között – mindkét útlevéllel 189 országba utazhatunk el.

A magyar útlevél idén is a legerősebbek között van a maga tizedik helyével.

Bár azt tegyük hozzá, hogy itt nem a sportversenyeknél megszokott sorrendkalkulációt alkalmazzák – így a Henley & Partner kimutatásában hiába van mondjuk két harmadik helyezett, negyediket is hirdetnek. Így bár tizedik helyen vagyunk, huszonhat ország is megelőz minket a sokszoros holtverseny miatt. Az erősség mértékegységét egyébként az alapján határozták meg, hogy az adott útlevéllel hány országba lehet könnyen vagy aránylag könnyen eljutni, lehetőleg vízum nélkül. A lista alján az afgán útlevél található, amellyel csak huszonhat országba utazhatunk el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Henley Passport Index, kiemelt kép: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Norvégiában került elő egy skót kislány huszonöt éve tengerbe dobott palackpostája
Európa egyik legjobb állatkertje lett a budapesti
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom