Close
A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley & Partner idei kimutatása szerint továbbra is erős a magyar útlevél

A Henley Passport Index évente összeállít egy listát a világ legerősebb, azaz leghatékonyabb útleveleiről.

A lista éllovasa már négy év óta töretlenül Japán, amelynek az útlevelével 191 országot lehet meglátogatni. A felkelő nap országát Szingapúr követi 190 országgal, majd a dobogó alsó fokán holtverseny alakult ki Németország és Dél-Korea között – mindkét útlevéllel 189 országba utazhatunk el.

A magyar útlevél idén is a legerősebbek között van a maga tizedik helyével.

Bár azt tegyük hozzá, hogy itt nem a sportversenyeknél megszokott sorrendkalkulációt alkalmazzák – így a Henley & Partner kimutatásában hiába van mondjuk két harmadik helyezett, negyediket is hirdetnek. Így bár tizedik helyen vagyunk, huszonhat ország is megelőz minket a sokszoros holtverseny miatt. Az erősség mértékegységét egyébként az alapján határozták meg, hogy az adott útlevéllel hány országba lehet könnyen vagy aránylag könnyen eljutni, lehetőleg vízum nélkül. A lista alján az afgán útlevél található, amellyel csak huszonhat országba utazhatunk el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Henley Passport Index, kiemelt kép: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom