Close
Iszonyatos mennyiségű utast vesztett a ferihegyi reptér

Iszonyatos mennyiségű utast vesztett a ferihegyi reptér

Mindössze 3,859 millió utas fordult meg a budapesti repülőtéren 2020-ban, amely 76 százalékos visszaesés az előző évhez viszonyítva.

Az újranyitott útvonalak ellenére sem nőtt jelentősen az utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az év végi ünnepi időszakban az őszi hónapokhoz képest, a 68 ezret sem érte el az érkező és induló utasok száma decemberben – írja az Airportal.

A cikkből kiderül, hogy az év végi ünnepi időszakban közlekedő több járat ellenére alig haladta meg az októberit az utasforgalom Ferihegyen. A repülőtér üzemeltetője 67 992 utast regisztrált decemberben, ami 94,8 százalékos visszaesést jelent az előző évben ugyanekkor regisztrált 1,311 millióhoz viszonyítva.

Tavaly 3 859 379 utast kezelt a budapesti repülőtér, ez 76,1 százalékkal kevesebb a 2019-es rekordhoz viszonyítva. A koronavírus-járvány miatt több mint 12,3 millió utast vesztett a Budapest Airport az előző évhez képest.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Airportal, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom