Close
Iszonyatos mennyiségű utast vesztett a ferihegyi reptér

Iszonyatos mennyiségű utast vesztett a ferihegyi reptér

Mindössze 3,859 millió utas fordult meg a budapesti repülőtéren 2020-ban, amely 76 százalékos visszaesés az előző évhez viszonyítva.

Az újranyitott útvonalak ellenére sem nőtt jelentősen az utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az év végi ünnepi időszakban az őszi hónapokhoz képest, a 68 ezret sem érte el az érkező és induló utasok száma decemberben – írja az Airportal.

A cikkből kiderül, hogy az év végi ünnepi időszakban közlekedő több járat ellenére alig haladta meg az októberit az utasforgalom Ferihegyen. A repülőtér üzemeltetője 67 992 utast regisztrált decemberben, ami 94,8 százalékos visszaesést jelent az előző évben ugyanekkor regisztrált 1,311 millióhoz viszonyítva.

Tavaly 3 859 379 utast kezelt a budapesti repülőtér, ez 76,1 százalékkal kevesebb a 2019-es rekordhoz viszonyítva. A koronavírus-járvány miatt több mint 12,3 millió utast vesztett a Budapest Airport az előző évhez képest.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Airportal, fotók: Getty Images)

budapest | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér | 2020 | forgalom | ferihegy

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram