Close
Erre ne menj a húsvéti hétvége alatt!

Erre ne menj a húsvéti hétvége alatt!

A Roadster azt a célt is szolgálja, hogy utazásra inspirálja az olvasóit, most viszont története során első alkalommal arról kell írunk, hogy hová ne menj. A közös érdek azt diktálja, hogy a jó idő és a húsvét ellenére se tegyünk nem szükséges kitérőket, azaz ne kiránduljunk, ne keressük mások társaságát, maradjunk otthon. A Túrafüggő blog egy posztban összeszedte, milyen lépéseket tettek helyi önkormányzatok, hogy eltántorítsák azokat, akik mégis megindulnának a szabadba.

Aggteleki Nemzeti Park

A húsvéti ünnepek alatt sokan választják úti célnak Aggtelek és Jósvafő térségét, az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) területét. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, sokan sem magukra, sem másokra nem tudnak, vagy nem akarnak vigyázni. Ezért az ANP igazgatósága minden kezelésében lévő, olyan helyet lezárt, ahol sorra figyelmen kívül hagyják a járványveszély miatt kötelezővé tett előírásokat. Lezárták a játszótereket, parkolókat és pihenőhelyeket. A szigorú intézkedésre a helyben lakók biztonsága érdekében került sor. Kérik még, hogy a látogatás, túrázás során keletkezett hulladékot vigyék magukkal a látogatók, ne hagyják ott.

Budapest

“A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, elrendelem péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását. Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát arra kértem, a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésemnek. Utasítottam Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére. Egyben utasítottam a BKK-t, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél” – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester.

Balatonfüred

Lezárják a parkolókat, több utcát és a strandokat. Több balatoni település is hasonlóan jár el.

Csákberény

“A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020 (III.11) Kormányrendeletben és a katasztrófavédelemről és hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében foglaltak alapján, tekintettel a kijárási korlátozás elrendelése óta településünkön tapasztalt megnövekedett turista forgalomra és a járványügyi helyzetre, településünk lakóinak egészségvédelme érdekében a következőket rendelem el: 2020. április 7. napjától

 •  a Csákberény település 534/3, 0119/10, 1503/2 hrsz. közút (Orondi szőlőhegyi borút) teljes szakaszára mindkét oldalról behajtani tilos, kivéve célforgalom és várakozni tilos korlátozás kerül bevezetésre az érintett útszakaszok teljes hosszában
 • a 285 hrsz. közút (Kossuth utca), 504, 503/7, 503/1, 503/9, 503/10 hrsz. közút és telek (István utca és a Vadászati Múzeum mögötti út) teljes szakaszán várakozni tilos jelzés kerül kihelyezésre.”

A település parkolóit lezárták, a borút forgalmát korlátozták.

Dobogókő

“A dobogókői önkormányzati parkolók sorompóval lezárásra kerültek a hétfői napon. Vigyázzunk egymásra, az erdő megvár!” – áll Pilisszentkereszt önkormányzatának honlapján.

Eger

“A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az alábbi közterületi parkolóhelyeket 2020. április 9-e (csütörtök) 24 órától április 14-e (kedd) reggel 6 óráig lezárjuk. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a város lakosságának egészsége érdekében ne látogassák városunkat az ünnepek alatt. Az egri lakosokat pedig tisztelettel arra kérjük, hogy saját és egymás biztonsága érdekében maradjanak otthon. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Az alábbi közterületi parkolók lesznek lezárva:

 • Stadion előtti terület, Stadion út
 • Klapka utcai parkoló
 • Petőfi tér, stranddal szembeni parkoló
 • Szent József park – parkoló, uszodával szembeni parkoló
 • Gólya utca végi parkoló (Kossuth L. utca Unicornissal szemben)
 • Kossuth utca mindkét oldala
 • taxiállomás, Bajcsy úti parkoló
 • Domus-parkoló
 • Dr. Nagy János utcai parkoló
 • Servita úti (Vár tövénél) nagy parkoló
 • parkolóház
 • Tűzoltótérnél a kórházzal szembeni nagy parkoló
 • Hadnagy utcai Fekete Ló étterem előtti nagy parkoló
 • Szépasszonyvölgyi nagy parkoló

Hortobágy

Az Alföld, a magyar puszta egyik legfelkapottabb helyszíne is bezárja kapuit a hétvégére.

Márianosztra

A település a turistaforgalom elől lezárva.

Normafa

“Annak érdekében, hogy a Normafa mint közkedvelt találkozási pont, a járványhelyzetben ne legyen fokozott kockázatot jelentő veszélyforrás, a területhez tartozó valamennyi parkolót 2020. április 10-től lezárjuk. A Normafa park körüli közterületeken, illetve az erdőben szabálytalanul parkolókkal szemben pedig szigorúan eljárunk. E rendelkezés betartatásáról a folyamatosan járőröző rendészet gondoskodik.

A kormány által határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozásra tekintettel nem javasoljuk a közösségi közlekedési eszközök használatát sem. Zárva vannak a Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark, és tilos a tűzrakóhelyek használata is. Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek (a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé). Nem üzemel a Libegő sem. Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy a járványügyi intézkedéseket betartva lehetőleg maradjon otthon, a Húsvét ünnepét ebben az évben szűk családi körben ünnepeljék.”

Tata

Péntek hajnaltól lezárják az Angolparkot és az Öreg-tó partját, ami érinti a tatai vár és az Esterházy-kastély környékét, az Építők parkját, az Öreg-tóhoz bevezető utakat valamint a Tatabányára vezető kerékpárutat is. Senki ne menjen Tatára, mert nem lesz lehetősége sehol megállni, és a rendőrök is arra fogják figyelmeztetni az embereket, hogy menjenek haza.

Visegrád

Visegrád belterületén kizárólag az engedéllyel rendelkező helyiek vagy a városban dolgozók parkolhatnak. Kiesik a Fellegvár, a Nagy-Villám, a Spartacus-ösvény és az Apát-kúti-völgy.

 • “A 11-es főútba torkolló belterületi utak egyirányúsítva lesznek,
 • behajtási lehetőség az arra jogosultaknak kizárólag a Rév utca irányából,
 • a Pilisi Parkerdő Zrt- vel egyeztetve a turistaforgalom elől lezárásra kerül a Fellegvárba vezető Panoráma út,
 • az átmenő forgalom a 11-es főúton biztosított Esztergom és Budapest között,
 • a 11-es számú főúton útbaigazító táblák kihelyezésére kerül sor,
 • az intézkedéseket elsődlegesen hétvégékre tervezzük bevezetni,
 • hatályba lépés: 2020. április 10. reggel 8:00 óra”

A teljes listát itt érdemes megnézni.

koronavírus | visegrád | aggtelek | kijárási tilalom | húsvét

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram