Close
Észbontóan néz ki az észak-koreai Arirang fesztivál

Észbontóan néz ki az észak-koreai Arirang fesztivál

Időutazás a múltba 2019-ből.

A sztálinista diktatúra évtizedek óta megtartja a százezer fő részvételével rendezett játékokat, amelyekre a résztvevők hónapokig készülnek. Az Arirang fesztivál a kommunizmus és úgy általában a totális diktatúrák aranykorát idézi, amikor az egyszerre mozduló százezrek, az egyszerre lendülő karok és csattanó talpak a munkáshatalom egységét, a lendületet, a nép akaratát szimbolizálták. 2018-ban az Arirang Észak-Koreában továbbra is olyan, mint egy időkapu az ötvenes évekbe, a szomorú csak az, hogy a rezsim irányítóival együtt 30 millió szenvedő alany is a múltban rekedt. A tömegjátékok viszont kétségtelenül látványosak, ami nem meglepő, ugyanis pontosan annak tervezték őket.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom