Észtország határzárat tervez, figyelmeztetést adott ki a külügyminisztérium

Az észt külügyminisztérium frissítette utazási tanácsait, és nem javasolja állampolgárainak, hogy Oroszországba utazzanak.

Mint írják, Észtország ideiglenesen lezárhatja a határátkelőit, és az érintett pontokon keresztül nem lehet majd visszatérni az országba.

Határátkelő, Narva

Oroszországban ráadásul az észt-orosz kettős állampolgárok orosz állampolgároknak minősülnek, ezért Észtország korlátozottan tud konzuli segítséget nyújtani nekik, különösen, ha valakit katonának is behívnak.

De nem csak ez okozhat problémát a határátkelőn. Ugyanis olyan esetekről is beszámoltak, amikor az orosz határőrök ellenőrizték az utazók elektronikus eszközeit és megvizsgálták azok tartalmát, beleértve a bejegyzéseket is a közösségi médiában.

Ivangorod

Az ideiglenesen Oroszországban tartózkodó észt állampolgárokat arra kérik, hogy regisztrálják tartózkodásukat a Külügyminisztérium honlapján, és fontolják meg, hogy szükséges-e Oroszországban maradniuk.

Emellett az orosz hatóságok bejelentették, hogy jövő év februárjától ideiglenesen lezárják az Oroszországot és Észtországot összekötő ivangorod határátkelőt a személygépkocsik előtt.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

figyelmeztetés | észtország | oroszország | lezárás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom