Nem számít az infláció és az elszálló árak, idén mindenki utazni akar

Az Európai Utazási Bizottság legfrissebb jelentése szerint az európai turizmus talpra állt, a nemzetközi turisták száma pedig mindössze tizennyolc százalékkal maradt el 2022-ben a 2019-es szinttől.

Szerbia és Törökország érte el a legjobb eredményeket, a beutazó turizmus aránya harminckettők illetve huszonegy százalékkal nőtt, ugyanakkor Bulgária is huszonhét százalékos növekedést produkált.

Az idei év is rendkívül kedvezően indult, az Európai Utazási Bizottság (ETC) elnöke, Luís Araújo szerint azonban továbbra is számos kihívással kell az ágazatnak szembe néznie.

Ezek közül az inflációt és az orosz-ukrán háború következményeit emelte ki.

Az ETC szerint Törökország vált az orosz állampolgárok legkedveltebb úti céljává, akik vízummentesen utazhatnak be az országba. Másrészt az orosz turisták elmaradását Finnország és a balti államok is megérezte.

A megélhetési válság a briteket nem akadályozza az utazásban,

az ár-érzékenyeket azonban arra készteti, hogy költséghatékonyabb alternatívákat válasszanak. Ennek eredményeként ebben az évben Törökországban a 2019-es adatokhoz képest hatvankilenc százalékkal nőtt a brit turisták száma, de Horvátország és Montenegró is a népszerű országok listáján szerepel.

(Forrás: Schengenvisa.info, fotó: Getty)

utazás | etc | statisztika | törökország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom