Lehet, hogy nem vetted észre, de egy ideje ennyivel fizetsz többet az éttermekben

Persze, nem mindenhol.

Miután a vállalatok már úgy érzik, hogy az ételek és italok árában lélektani határokhoz érkeztek, így alternatív módon, a szervizdíj emelésén keresztül hárítják át a költségeket a vendégekre – írja a Portfolio.

Ez a jelenleg nagyjából megszokott tíz helyett tizenkét-tizenöt százalékot jelent.

Az indoklás szerint az ételek és italok árán már nem tudnak annyit emelni, hogy a vendégeknek az elfogadható legyen. Az éttermeket is sújtotta az energiaárak emelkedése, az alapanyagok drágulása, vagyis összességében a rekordmértékű infláció, miközben a béreket is emelniük kell. Idén a legtöbb étterem legalább tíz százalékkal növelte a kereseteket, hiszen a vendéglátásban továbbra is érdemi munkaerőhiány tapasztalható. Ezeket pedig a fogyasztói árakban is érvényesíteniük kellene, de nem mindig tudják megtenni – olvasható a Portfolio cikkében.

Mostanra kisebbfajta káosz alakult ki a szervizdíj kapcsán, mert továbbra is vannak éttermek, ahol nincs, míg máshol a tizenöt százalékot is elérheti.

(Forrás: Portfolio, fotók: Getty Images)

étterem | áremelés | itthon | szervizdíj | drágulás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom