Idén már tíz Michelin-ajánlású vendéglátóhely vesz részt az országos Étterem héten, amelyet október 10. és 27. között rendeznek meg országszerte csaknem kétszáz étterem részvételével.
A közönséget idén több mint 180 étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal, közülük számos résztvevő a magyar gasztronómiai szakkiadványok szerint a Top100-ba tartozik, tíz pedig a Michelin ajánló katalógusában is szerepel – közölték a szervezők.
A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. Az árak nem változtak tavaly óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.
A rendezvény érdekessége, hogy kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba.
Ilyen lesz idén a kakasgulyás, a fácánesszencia, a bárány consommé bárány raviolival, a rántott malacfül, a hortobágyi Angus rib-eye steak, a Wagyu marha, az őz carpaccio, a szarvasbélszín, a BBQ lazac, a Szent Jakab-kagyló, a vörös tonhal, a mákos gubás tiramisu vagy a csokoládé szarvasgombával.
Néhány étterem kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál. Erről tájékozódni, valamint a vendéglátóhelyekre asztalt foglalni a hivatalos oldalon van lehetőség.
(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)
csúcs7éttermek | étterem hét | menü | ajánlaz | fogások
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!