Idén már tíz Michelin-ajánlású vendéglátóhely vesz részt az országos Étterem héten, amelyet október 10. és 27. között rendeznek meg országszerte csaknem kétszáz étterem részvételével.
A közönséget idén több mint 180 étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal, közülük számos résztvevő a magyar gasztronómiai szakkiadványok szerint a Top100-ba tartozik, tíz pedig a Michelin ajánló katalógusában is szerepel – közölték a szervezők.
A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. Az árak nem változtak tavaly óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.
A rendezvény érdekessége, hogy kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba.
Ilyen lesz idén a kakasgulyás, a fácánesszencia, a bárány consommé bárány raviolival, a rántott malacfül, a hortobágyi Angus rib-eye steak, a Wagyu marha, az őz carpaccio, a szarvasbélszín, a BBQ lazac, a Szent Jakab-kagyló, a vörös tonhal, a mákos gubás tiramisu vagy a csokoládé szarvasgombával.
Néhány étterem kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál. Erről tájékozódni, valamint a vendéglátóhelyekre asztalt foglalni a hivatalos oldalon van lehetőség.
(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)
menü | étterem hét | ajánlaz | kedvező | fogások
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!