Pedig gyakran szokták...
Egy Jet nevű légiutas-kísérő írta a blogjában, hogy a repülés közben szénsavas italok felszolgálása okozhat igazán fejfájást nekik, ugyanis „a szénsavas italok sokkal jobban habzanak, amikor kinyitják a dobozt”.
Jet azt is megjegyezte, hogy ezután rendre „várnia kell, amíg a buborékok lecsillapodnak, mielőtt folytathatná a kitöltést”. A szénsavas italok túlzott habzása és pezsgése miatt a légiutas-kísérők időigényesnek találják ezt a műveletet, ami csúcsidőben késleltetheti a kiszolgálást.
Íme tehát néhány ok, amiért érdemes kétszer meggondolni, mielőtt legközelebb szénsavas italt kérünk a fedélzeten:
Habzik – A nyomás alatt álló utastérben a szénsavas italok sokkal jobban habzanak, mint a földön, ami kitöltéskor problémás lehet.
Kiszáradás – A repülőgép utastere rendkívül száraz, az alacsony páratartalom pedig hozzájárul a kiszáradáshoz. A cukrot és koffeint tartalmazó szénsavas italok kevésbé hidratálnak, mint a víz, plusz idővel fokozhatják a szomjúságot.
Gázok és puffadás – Az alacsonyabb kabinnyomás miatt a szénsavas italokban lévő gázok kitágulhatnak a gyomorban, ami puffadáshoz és kellemetlen érzésekhez vezethet.
Cukor túlterhelés – A cukrot vagy koffeint tartalmazó szénsavas italok fáradtságot és letargiát okozhatnak, különösen, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk ezeket.
A kabin levegője nagyon száraz, ezért kiemelten fontos a fedélzeten a hidratálás. Ilyenkor a víz a legegészségesebb és leginkább ajánlott választás. A szénsavas italok mellett még az alkoholt is érdemes elfelejteni, mert negatívan hat az alvásra, plusz dehidratáltságot okozhat.
Fontos, hogy tisztában legyünk a fedélzeti illemtan szabályaival. Számos rossz szokás miatt ugyanis a légiutas-kísérők például másképp állhatnak az utashoz.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
utazás | rettegnek | elárulta | szénsavas | légiutas-kísérő | ital
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!