Close
Budapest az egyik legjobb ár-érték arányú város Európában

Budapest az egyik legjobb ár-érték arányú város Európában

Egy friss tanulmány a kikapcsolódás ár-érték aránya alapján vizsgálta az európai városokat. Lisszabon végzett a lista élén, Budapest épphogy lecsúszott a dobogóról.

A Starling Bank által végzett kutatás a negyven leglátogatottabb európai várost vizsgálta többek között a TripAdvisor és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatait felhasználva. A városokat hét szempont alapján elemezték:

étel és ital-kínálat, éjszakai élet, szabadidős tevékenység, látnivalók, megközelíthetőség, a vendéglátók barátságossága.

Az így kapott pontszámokat egy egyhetes városi vakáció költségeivel vetették össze, így megtalálták azt a várost, ahol egységnyi pénzért a legjobb élményt kaphatják a látogatók.

A rangsor élén Lisszabon végzett a legjobb éjszakai élete miatt, a leginkább családbarát úti célnak pedig Sevilla bizonyult. Isztambul a dobogó harmadik fokára állhatott fel,

Budapest pedig a negyedik helyen végzett.

A legjobb tíz közé bekerülhetett még Madrid, Barcelona, Porto, Róma, Split és Prága is.

A tíz legjobb ár-érték arányú város:

  1. Lisszabon, Portugália
  2. Sevilla, Spanyolország
  3. Isztambul, Törökország
  4. Budapest, Magyarország
  5. Prága, Csehország
  6. Porto, Portugália
  7. Split, Horvátország
  8. Madrid, Spanyolország
  9. Róma, Olaszország
  10. Barcelona, Spanyolország

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

ár-érték arány | úti cél | európai város

FOLYTASD EZZEL

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Ez a híres ókori bizánci-római kastély is leomlott a törökországi földrengésben

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram