Close
Európa három legjobb ár-érték arányú nyári úti céljából kettő is itt van a szomszédban

Európa három legjobb ár-érték arányú nyári úti céljából kettő is itt van a szomszédban

A Mabrian utazási adatelemző cég az európai városokat értékelte az alapján, hogy 2022 júniusában milyen ár-érték arányú szolgáltatásokat kínáltak.

Az összehasonlítás során figyelembe vették a légi összeköttetéseket, az átlagos szállodaárakat és a látogatók elégedettségét. A versenyből Zágráb került ki győztesen, amely bár a légi összeköttetéseket tekintve kissé elmarad más városoktól, a látogatók elégedettségét a leginkább elnyerte, és a többi úti célhoz képest rendkívül jutányos szállásárakat kínált.

A második helyen Athén végzett, melynek jobbak a légi összeköttetései, mint Zágrábéi, de magasabb az átlagárai és némivel kevésbé is elégedettek vele az utazók. A harmadik helyen Ljubljana áll: itt is a megfizethető szállásárak és a magas elégedettség döntött, pontokat a légi összeköttetések korlátozottsága miatt vontak le.

Így alakult a teljes, tizennégyes lista:

 1. Zágráb
 2. Athén
 3. Ljubljana
 4. Róma
 5. Bécs
 6. Lisszabon
 7. Madrid
 8. Milánó
 9. Dubrovnik
 10. Berlin
 11. Amszterdam
 12. Párizs
 13. Barcelona
 14. London

Mint a Mabrian hozzáfűzte, a nagy európai fővárosok a magas szállodai áraik és a látogatók elégedetlensége miatt rontottak a pozícióikon. Bár London és Párizs jobb légi összeköttetésekkel rendelkezik, mint a szomszédaink, nagyon magasak az átlagárak, az utazók elégedettségi szintje viszont alacsony.

Ami Londont illeti, a látogatók különösen a szállodai szolgáltatások miatt panaszkodtak, míg Párizsban a turisztikai termékek kínálata hagyott kívánnivalót maga után.

A cég azt is kifejtette, hogy az utazók Dubrovnikot és Lisszabont, Milánót és Madridot találták a legbiztonságosabbnak, míg Berlin, Barcelona és Bécs a lista végén kullog.

Családi nyaralásra ide éri meg a leginkább elutazni, errefelé pedig a világ legjobb ár-érték arányú három Michelin-csillagos éttermeit kereshetjük.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

legjobb | Zágráb | Ljubljana | Athén | ár-érték arány

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram