Close
Ide éri meg elutazni családi nyaralásra

Ide éri meg elutazni családi nyaralásra

Budapest is felbukkan az ajánlott helyek között.

A The Family Vacation Guide legújabb kutatása a világ leglátogatottabb úti céljait vizsgálta meg ár-érték arányban. Elsősorban olyan tényezőket elemzett, mint a szállodai szobák ára, mennyibe kerülnek a belépők bizonyos látványosságokhoz, illetve mennyit kell fizetni egy családi étkezésért egy gyorsétteremben. Mindezeket azért, hogy kiderüljön, anyagilag melyek a legjobb helyek egy családi utazáshoz.

A törökországi Isztambul lett a győztes, vagyis oda érdemes leginkább családostul elutazni. Ott a napi átlagköltség 122,66 dollár, vagyis nagyjából 50 ezer forint  (ami egyébként kevesebb, mint egy londoni havi buszbérlet). Nem sokkal több Hongkongban és Tajpejben sem – igaz, nyilvánvalóan meg kell fizetni a repülőjegyek árát, ez pedig vélhetően többe kerül egy ázsiai kontinenesen fekvő város esetében.

A lista negyedik helyén a lengyelországi Varsó következik, aztán a törökországi Antalya, a kínai Peking, de befért a tízbe Bangkok, Athén és Stockholmmal holtversenyben Budapest is.

A magyar főváros kapcsán az elemzés készítői a csodálatos szezonális piacokat és a magasra értékelt családbarát tevékenységeket emelik ki, külön megemlítve a Halászbástyát.

Ahová viszont nem érdemes belevágni egy családi nyaralásba, az a napi 432 dolláros (kb. 177 ezer forintos) átlagköltségű Las Vegas, bár vélhetően kevesen gondolkodnak a nevadai kaszinóvárosba elrepíteni nyárra az egész famíliát. A legrosszabb ár-érték arányú városok között találjuk még Amszterdamot, Münchent, Zürichet, Barcelonát, Velencét, Mallorcát és Párizst.

A teljes listát a részletes adatokkal itt lehet böngészni.

Nemrég megírtuk, hogy Bécs lett idén újra a világ legélhetőbb városa az Economist 172 várost listázó, harminc szempontot mérlegelő eredménytáblája szerint;

az osztrák főváros Aucklandet lökte le a dobogóról, ami a koronavírus miatt bevezetett kemény szankciók nyomán első helyről egészen a 34. helyre ugrott vissza.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

utazás | családi nyaralás | lista | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram