Close
Ezért csalódnak az utazók a horvát városokban

Ezért csalódnak az utazók a horvát városokban

A magyarok egyik kedvenc úti célja évről évre rengeteg elismerést kap a szakmától és a turistáktól egyaránt, de mindig akadnak olyan látogatók is, akiket nem nyűgöz le a kínálat.

Íme, egy kis válogatás különböző fórumok, utazási blogok és turisztikai portálok terméséből.

“Őszintén? Horvátország csalódást okozott. Igen, nagyok voltak az elvárásaim, és a legforgalmasabb időszakokban utaztunk a legnépszerűbb úti célokra, ami hatással lehetett a benyomásomra. Az árak ugyan alacsonyabbak, mint például Velencében, de annál Veronában is alacsonyabbak. Szóval nem sikerült nagyobb összeget spórolnom ahhoz képest, mintha valamelyik nyugat-európai országban nyaraltam voltam” – írta egy Jenna nevű amerikai blogger, aki a forró augusztust választotta, hogy megnézze a Plitvicei-tavakat, Splitet, Dubrovnikot, a Pelješac-félszigetet és Korculát.

Split

Split zsúfolt

Bár a város építészete különösen vonzza a turistákat, azt mondják, hogy mindezt nem lehet élvezni a hatalmas tömeg miatt.

Sokan kritizálják a buszvezetőket is, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat, és érkeznek panaszok a barátságtalan éttermi alkalmazottakra is.

Hvar nyers

A barátságtalanság egyes vélemények szerint Hvaron is problémát okoz, ami külföldi turisták szerint “gyönyörű sziget, de az emberek nem éppen a legkedvesebbek, ráadásul a strandok is tele vannak tengeri sünökkel és éles sziklákkal.” A Horvátország más részeiről érkező látogatók viszont az ételek és italok magas árait kifogásolják, valamint a túlárazott apartmanokat, de olyan is volt, akinek a kerékpárutak okoztak csalódást.

Hvar

Dubrovnik túlértékelt

Az egyik turista úgy véli, hogy idő- és pénzpocsékolás volt olyan helyre mennie, ahol minden valamirevaló látnivalóhoz és strandhoz, a békés öblök és szigetek eléréséhez is hajóra van szükség. Említik itt is a tömeget, ami “az utazást a sorban állásokra redukálja”.

Opatija drága

Ami egyeseknek elbűvölő látványosság, az másoknak nem több, mint egy túl drága, lebetonozott partszakaszokból álló úti cél. Panaszkodnak az utazók emellett még a szórakozási lehetőségek és a klubok hiányára, míg

a horvátok szerint a tengernek itt nincs olyan kellemes illata, mint az ország délebbi részein.

Opatija

Rijeka unalmas

„Egy ipari város is lehet dinamikus, tele érdekes helyszínekkel, de Rijeka egyáltalán nem ilyen” – írják a turisták.

Makarska klausztrofób

“Bezsúfolódni láncdohányos franciák és hangoskodó úszók közé nem éppen ideális módja a kikapcsolódásnak” – panaszolja Andrea, ausztrál blogger.

Zágráb egy átjáróház

“A legjobb dolog Zágrábban az autópálya a tengerig” – foglalja össze Anne Haeming újságíró a német Spiegel Online-nak, hozzátéve, hogy a horvát fővárosból még a szórakozási lehetőségek is hiányoznak.

Vir letargikus

“A feleségem szerint Virnek nincs lelke” – tolmácsolja egy horvát turista, akinek nagy csalódást okozott a sziget, ahol mások szerint sem jó a hangulat, túl kevés árnyék, és rondák az új épületek.

Biztos, hogy nem mindenki találja igazságosnak ezeket a kritikákat, ahogyan abban sem vagyunk biztosak, hogy ezek Európa leginkább túlértékelt látványosságai, vagy hogy ez a tíz világhírű úti cél a valóságban mindenkinek hatalmas csalódást okozna.

(Forrás: Total Croatia, képek: Pixabay, Getty Images, Unsplash)

szigetek | városok | Horvátország | csalódás

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram