Európa legnaposabb városaiban már most elkezdhetünk hangolódni a nyárra

Bár napsütésben most nálunk sincs hiány, a hőmérséklet még messze nem a legmelegebb évszakot idézi. Azonban nem kell messzire utaznunk, ha pótolnánk azt a néhány hiányzó fokot.

A Planet Cruise utazási szakértői az átlaghőmérséklet, a csapadékmennyiség, az esős napok száma és az átlagos napsütéses órák alapján kiszámolták, hogy mely úti célokon vár ránk a legtöbb napsütés a kontinensen.

Ibiza

A győztes pedig Spanyolország lett, ahol jelenleg még az átlagosnál is melegebb van. Az országból nyolc üdülőhely került be az első tízbe, az élen Valenciával, ahol havonta átlagosan csak három napot esik az eső.

Valencia

Ha a napfürdőzést városnézéssel kötnénk össze, érdemes sétálnunk egyet az óvárosban és a Turia folyó egykori medrében kialakított, híres Turia parkban, amely Spanyolország egyik legnagyobb városi parkja. A programlistába érdemes felvenni a tengeri állatkertet, az Oceanáriumot is, és nem kell nélkülöznünk az aranyhomokos strandokat és az ízletes paellákat sem, amelynek sokak szerint ez a város a szülőhelye.

Valencia, Turia park

A második helyen Ibizát találjuk, amely az ország egyik drágább nyaralóhelyének számít, de a téli hónapokban még ez is megfizethetőbb, a harmadik helyet pedig Tenerife szerezte meg. Egészen az ötödik helyig kell lemennünk, hogy megpillantsuk az első helyszínt, amely nem Spanyolországban van, ez pedig Valletta, ahol havonta átlagosan csak hét esős nappal kell számolni.

Íme, a legnaposabb helyek tízes listája

  1. Valencia, Spanyolország
  2. Ibiza, Spanyolország
  3. Tenerife, Spanyolország
  4. Sevilla, Spanyolország
  5. Valletta, Málta
  6. Mallorca, Spanyolország
  7. Barcelona, ​​Spanyolország
  8. Malaga, Spanyolország
  9. Granada, Spanyolország
  10. Korzika, Franciaország

Ha pedig a spanyolokra hallgatunk, akkor ide utazunk el Spanyolországon belül.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

úti célok | napsütés | Nap | városok | Európa

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom