Close
Ez a napfényes város nemcsak a legjobb, de pénztárcabarát választás is, ha külföldre költöznénk

Ez a napfényes város nemcsak a legjobb, de pénztárcabarát választás is, ha külföldre költöznénk

Aki azt fontolgatja, hogy egy másik európai országba vagy városba költözik, annak itt egy kis segítség.

Az InterNations több mint tizenkétezer külföldit kérdezett meg arról, hogy mennyire egyszerű a letelepedés, a munkavállalás, mekkora a szabadidős tevékenységek kínálata, és milyen a digitális szolgáltatások színvonala, a bürokrácia, milyenek a lakhatási körülmények, és mekkorák a nyelvi akadályok a világ negyvenkilenc városában.

Az eredmények szerint Málaga a legjobb hely azoknak, akik külföldre költöznének. A város világelső a barátságosság tekintetében, az életminőséget és az új ismeretségeket nézve pedig a második helyre került.

Időjárásban szintén világelső a dél-spanyol város, míg a természetes környezetet illetően a nyolcadik helyre került. A közlekedés és az egészségügy terén is a top tízben találjuk, a munkavállalás tekintetében viszont csak a tizenharmadik helyen áll. Lakást viszont könnyű találni, és még megfizethető is.

Általánosságban elmondható, hogy a város megfelelő úti cél a kis költségvetéssel rendelkezőknek, miután a megélhetési költségekben is vezeti a listát.

Spanyolország népszerűsége egyébként is töretlen a külföldiek körében, a második és harmadik helyen is spanyol városokat találunk: Alicantét és Valenciát, az első tízben pedig még Madrid is helyet kapott hatodikként.

Alicante

A legrosszabb hely ezzel szemben Milánó, ahol a kivándorlók lakhatási és munkahelyi biztonsággal is küzdenek.

Az olasz város különösen gyengén teljesít a bürokrácia, és a bankszámlanyitás terén. Általában véve is nehéz boldogulni, ha az ember nem bezsél olaszul. Szabadidős lehetőségek és látnivalók bőven adnak, de a külföldiek nem érzik magukat biztonságban, és nincsenek megelégedve a városi környezettel sem. Ötvenhat százalékuk például elégedetlen a levegő minőségével.

Milánó

Az utolsó előtti helyen található Róma szintén nem a legjobb hely a külföldieknek. Bár a klíma kellemes, a közlekedés csapnivaló, munkát találni pedig szinte lehetetlen: a város az utolsó helyen végzett a külföldi munkavállalás terén. Mindennek tetejébe még a környezet is hagy maga után kívánnivalót. Tulajdonképpen egyedül a pezsgő kultúra és éjszakai élet teszi vonzóvá a várost.

A ranglista alsó tíz helyét egyébként európai városok dominálják: Milánó, Róma és Hamburg után Berlin, Dublin, London és Párizs következett.

Málaga egyébként a spanyolok egyik kedvenc városa is, ha pedig a barátságosság a fő szempont, erre induljunk egy felmérés szerint.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

költözés | város | külföld | külföldiek | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom